Швидкий рецепт вегетаріанської пасти з баклажанами і помідорами чері

9 вересня 2020, 21:01
Простий і ситний обід із доступних інгредієнтів

Паста з баклажанами і помідорами

Паста з баклажанами, помідорами і сиром виходить дуже смачною і ситною. Подавайте її як самостійну страву або в парі з овочевим салатом, запеченим м'ясом або рибою. Замість баклажанів можна використовувати кабачки або болгарський перець.

Паста з баклажанами і помідорами

Реклама

Паста з баклажанами і помідорами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 156 ккал на 100 г

Складові:

  • 100 г пасти пенне
  • 1 баклажан
  • 3 зубчики часнику
  • 120 г пармезану
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 100 г помідорів чері
  • Зелений базилік – за смаком
  • Орегано – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть пасту до стану аль денте.
  2. Баклажан наріжте брусочками. Посоліть і залийте водою, залиште на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Промийте, обсушіть.
  3. Часник очистіть і дрібно порубайте.
  4. У сковороді розігрійте оливкову олію, додайте нарізаний часник і обсмажте баклажани до готовності, потім додайте чері і обсмажуйте ще хвилину.
  5. Пасту відкиньте на друшляк і перекладіть до баклажанів з помідорами, додайте орегано і базилік, перемішайте.
  6. Дайте постояти кілька хвилин і подавайте, посипавши пармезаном.

Корисна порада

Ви можете використовувати замість чері помідори у власному соку.

Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.