Швидкий пиріг на сковороді з яблуками

31 січня 2020, 10:08
Випічка на сковороді виходить нітрохи не менш вдалою, ніж пироги з духовки

Карамельна шарлотка

Пиріг на сковороді з яблуками – смачний і простий десерт, приготувати який під силу навіть початківцю-кулінарові. Головні секрети – взяти сковорідку з товстим дном (вона краще розподіляє тепло) і не робити занадто сильний вогонь.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Реклама

У тісто можна додати прянощі: ваніль, корицю, гвоздику, мускатний горіх, а також дрібно натерту цедру.

Читайте також:

Реклама

Пишний яблучний пиріг на сковороді

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 206 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • 70 г борошна
  • 5 г розпушувача для тіста
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Яблука помити і нарізати тонкими шматочками, попередньо вирізавши серцевину.
  2. На широкій сковороді з товстим дном розтопити вершкове масло. Викласти зверху нарізані яблука.
  3. Збити курячі яйця і цукор, додати борошно і розпушувач. Добре перемішати.
  4. Вилити тісто на яблука. Накрити кришкою і готувати 15 хвилин на слабкому вогні.
  5. Коли низ підрум'яниться, а верх схопиться, можна перевернути і під кришкою довести пиріг до готовності – ще 5-10 хвилин.
  6. Подавати яблучний пиріг разом з кавою або чаєм. Можна додати морозиво, сметану або йогурт.

Корисна порада

Потрібно серветкою або рушником періодично прати конденсат з кришки, щоб рідина не стікала на пиріг.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" на сковороді . "Сегодня" також писали, як зробити яблучний штрудель з лаваша .