Чорничний пиріг – ідеальний десерт для літа. Він смачний, простий у приготуванні, а ягоди, які входять до його складу, корисні для зору.
Дивіться відео, як правильно зберігати чорницю:
"Це чудова страва з духовки: просто випікайте у чавунній сковороді і подавайте пиріг теплим, прямо на сковороді, з кулькою ванільного морозива. Як альтернатива, якщо ви захочете подати нарізаний скибочками пиріг на тарілці, спочатку застеліть дно сковороди папером для випічки, щоб ви могли легко підняти її після приготування", – радить Джеймі Олівер.
Чорничний пиріг на сковороді
Інгредієнти:
- 150 г несолоного масла кімнатної температури
- 200 г цукрової пудри
- 1 лимон
- 150 г дрібної кукурудзяної муки
- 150 г меленого мигдалю
- Розпушувач – 1/2 чайної ложки
- 4 великих яйця вільного вигулу
- 2 чайних ложки ванільного екстракту
- 200 г чорниці
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 190 C. Змастіть круглу чавунну сковороду розміром 25 см або форму для кексу невеликою кількістю масла.
- Помістіть цукор у велику миску, дрібно натріть на тертці лимонну цедру і потріть пальцями – це вивільнить ефірні масла і посилить смак.
- Додайте інші інгредієнти, крім чорниці, і приготуйте рідке тісто. Перелийте в неглибоку сковороду або форму і розподіліть рівномірно. Посипте ягодами і запікайте протягом 35-40 хвилин, поки пиріг не почне пружинити при легкому натисканні.
- Достаньте з духовки і дайте трохи охолонути перед подачею на стіл. Подавайте теплим разом з кулькою ванільного морозива.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні чорничні маффіни від Марти Стюарт. "Сьогодні" також ділився рецептом оладок з чорницею від Джеймі Олівера.