Бугаца: рецепт грецького листкового пирога з заварним кремом

3 серпня 2020, 17:00
Рецепт солодкої бугаци з листкового тіста з заварним кремом і апельсинами

Бугаца з заварним кремом: рецепт

Бугаца – це дуже смачний грецький пиріг з листкового тіста з заварним кремом на основі манки. Іноді його роблять солоним, додаючи в начинку сир, м'ясний фарш або шпинат.

Особливого поширення пиріг отримав в Салоніках. За принципом приготування бугаца схожа на австрійський штрудель з яблуками.

Реклама

Бугаца з заварним кремом і апельсинами

Бугаца з заварним кремом: рецепт

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 237 ккал на 100 г

Складові:

  • Готове листкове тісто – 1 кг
  • Молоко – 800 г
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло – 85 г
  • Ванільний цукор – щіпка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Манна крупа – 4 ст. л.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу змішайте з цукром (щоб не взялася при варінні грудочками) і засипте в кипляче молоко, постійно помішуючи.
  2. Зваріть густу манну кашу, додайте в неї вершкове масло, яйця і ванілін. Все це ретельно перемішайте (можна збити на блендері).
  3. Апельсин очистіть від шкірки, а часточки – від білої плівки, наріжте дрібними шматочками і додайте в крем. За бажанням можна додати і терту на дрібній тертці цедру апельсина.
  4. Тепер тонко розкачане тісто і крем потрібно перекласти за принципом грецького прапора: шар тіста, товстий шар крему. Верхній шар тіста змастіть збитим яйцем і запікайте в духовці при 180 °С протягом 40 хвилин.

Як подавати пиріг

Остудіть, за бажанням прикрасьте цукровою пудрою, свіжою малиною і листочками м'яти.

Дивіться відео, як спекти італійський рисовий пиріг:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом "Наполеона" з заварним кремом і ягодами від Юлії Висоцької.