Страви у вигляді свинки: кращі ідеї на Новий 2019

27 грудня 2018, 15:05
Якщо ви хочете, щоб на вашому святковому столі красувалися страви із зображенням "господині" року, візьміть на озброєння наші ідеї

Страви на Новий рік Свині. Фото: depositphotos.com

Новий рік 2019 – це рік Жовтої Земляної Свині. Ми розповімо, як приготувати оригінальні святкові страви у вигляді символу наступаючого року. Зробити це досить просто, але результат обов'язково порадує вас і ваших гостей.

Пиріг "Хрюшка"

Реклама
Пиріг у вигляді свині
Фото: depositphotos.com

Приготуйте несолодкий пиріг з дріжджового або листкового тіста. Ми рекомендуємо взяти за основу рецепт рулету з тунцем, горошком і яйцем. Надайте йому вигляд поросяти, сформуйте з обрізків тіста вушка, п'ятачок і хвостик. Для очей і носика використовуйте бутони гвоздики, сушену чорницю або родзинки. Змастіть збитим яйцем і відправте в духовку.

Салат "Свинка"

Салат у вигляді свинки
Фото: depositphotos.com

Приготуйте класичний салат "Мімоза" з тертим жовтком зверху. Підсмажте хліб на сковороді або в духовці. Вуха "свинці" зробіть зі шматочка батона, розрізаного навпіл, а п'ятачок – зі шматочка багета (перед смаженням зробіть в ньому два отвори). Прикрасьте салат кружечками маслин.

Реклама

Дитячі бутерброди "Поросята"

Свинки з варених яєць
Фото: depositphotos.com

Таке частування обов'язково сподобається дітям. Приготуйте звичайний бутерброд з сиром і ковбасою (беріть м'ясні вироби без свинини, щоб не "розлютити" символ наступаючого року). Відваріть яйця круто, охолодіть і почистіть. Зробіть вуха, п'ятачки і хвостики з ковбаси. Щоб прикріпити вуха і хвіст, вкладіть їх у надрізи. Ніс зафіксуйте бутонами гвоздики. З цієї ж спеції зробіть очі.

Пиріжки "Хрюші"

Реклама
Пиріжки у вигляді свиней
Фото: depositphotos.com

Приготуйте з листкового тіста круглі заготовки для пиріжків з будь-якою начинкою на свій смак. Це можуть бути смажені гриби з цибулею або начинка з яблук, родзинок і кориці. Зробіть з обрізків тіста п'ятачки, очі і гострі вушка, прикріпіть до пиріжків. Акуратно змастіть збитим яйцем і молоком, потім доведіть до золотистого кольору в духовці.

Фаршировані кальмари у вигляді поросят

Фаршировані кальмари
Фото: depositphotos.com

Як і в попередніх рецептах, начинка для цієї страви може бути абсолютно різною. Ми пропонуємо азіатську начинку від Олексія Суханова  або наповнення з яєчних жовтків і пряних трав від Юлії Висоцької. Коли кальмари будуть готові, прикрасьте їх, як на фото вище.

Булочки "Поросята"

Булочки в виде поросят
Фото: depositphotos.com

Це звичайні круглі булочки з дріжджового тіста з сосискою всередині. Очі "свинок" зробіть з родзинок або гвоздики, а вуха з половинок неочищеного мигдалю. І не забудьте зробити отвори в сосисках, щоб вийшов п'ятачок.

Салат "П'ятачок" 

Салат "П'ятачок"
Фото: depositphotos.com

Основа цієї страви – салат з майонезом і тертим яєчним жовтком, приготований в кулінарному кільці. Прикрасьте його тонкими скибочкою ковбаси і шматочками маслин. Тарілку декоруйте петрушкою і морквяними зірочками. 

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами традиційних салатів на Новий рік. Крім цього, сайт "Сьогодні" писав, як приготувати салат Олів'є від Юлії Висоцької.

Дивіться відео, як зустрічати Новий рік Свині 2019: