Страви з рисовим борошном: рецепти смачних сніданків і випічки

19 березня 2020, 17:54
Готуємо смачні страви з рисовим борошном

Після подрібнення хорошого рису буде біле борошно, пластиковий рис подрібнюється в порошок жовтого кольору

Рисове борошно користується великою популярністю серед прихильників здорового способу життя . Важливою відмінністю такого борошна від пшеничного є відсутність глютену, який входить до числа сильних алергенів. Крім цього, рисове борошно багате білком, вітамінами В-групи і цинком.

Читайте також:

Реклама

Борошно з рису зазвичай використовують у випічці в якості добавки, оскільки не містить достатньої кількості клейковини. На Сході його активно застосовують при виготовленні солодощів, хрустких млинчиків, локшини і вина.

Банановий кекс з рисової муки з чорницею

Кекс банановий з чорницею / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 банана
  • Лимонний сік
  • 2 яйця
  • 60 г меду
  • 50 г цільнозернового борошна
  • 50 г рисового борошна
  • 50 г нутового борошна
  • 5 г соди
  • 3 г розпушувача
  • Дрібка солі
  • 100 г чорниці

Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Зробіть бананове пюре, додайте трохи лимонного соку.
  2. Змішайте всі види борошна.
  3. Збийте яйця з сіллю в пишний світлий крем.
  4. Додайте борошно, бананове пюре, мед, соду, розпушувач і ретельно перемішайте.
  5. Викладіть половину тіста в форму для тіста, зверху розкладіть половину чорницю, потім решту тіста.
  6. Печіть при 160 ºС протягом 30-40 хвилин.
  7. Прикрасьте цукровою пудрою або сушеної меленої малиною, а також залишками ягід і листочками м'яти.

Гарбузові оладки: пп рецепт з рисовим борошном

Гарбузові оладки з рисовою мукою / Фото: Pexels

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 2/3 чашки пшеничного борошна
  • 1/3 чашки рисового борошна
  • 1/4 чашки висівок
  • 2 ст.л. коричневого цукру
  • 1/2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 чашки гарбузового пюре
  • 1/2 чашки дитячого яблучного пюре
  • 1/2 чашки соєвого молока
  • 1 столова ложка рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисці борошно, рисове борошно, цукор, висівки, сіль і дріжджі.
  2. Нагріти молоко приблизно до 40 ºС.
  3. Додати молоко до борошняної суміші і перемішати.
  4. Додати гарбузове пюре, яблучний соус і добре перемішати.
  5. Накрити миску з тісто плівкою і поставити в тепле місце підходити на 1-1.5 години.
  6. Тісто має стати дуже пористе і пухирчасте. Додати олію і перемішати.
  7. Змастити сковороду тонким шаром масла і нагріти на вогні трохи нижче середнього.
  8. Викладати тісто на сковороду по одній столовій ложці на один млинчик.
  9. Випікати близько двох-трьох хвилин, поки поверхня не покриється пузирчики.
  10. Перевернути і готувати ще одну-дві хвилини.
  11. Подавати гарбузові оладки з кленовим сиропом.

Сирники з рисовим борошном

Сирники з рисовою мукою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г сиру
  • 1 ст. л. рисової муки + ще трохи борошна для формування сирників
  • 1 щіпка морської солі
  • Білок 1 яйця
  • Цукор – за смаком
  • 1 ст. л. олії

Спосіб приготування:

  1. Перемішати сир, білок, сіль, цукор і борошно.
  2. Сформувати сирники, обваляти в рисовому борошні.
  3. У каструлю мультиварки налити олію, викласти сирники, готувати в режимі "Випічка" 15-20 хвилин.
  4. Перевернути і знову включити режим "Випічка" на 5-10 хвилин.
  5. Подавати безглютенові сирники зі сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.

Сирний пиріг з рисовим борошном: пп рецепт від Світлани Фус

Сирно-ягідний пиріг

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 2 жовтки
  • 120 г рисового борошна
  • 1 банан
  • 50 г м'якого сиру

Для начинки:

  • 200 г м'якого сиру
  • 2 яйця
  • 20 г меду
  • 50 г ягід

Спосіб приготування:

  1. Подрібнюємо банан в блендері до однорідної маси.
  2. Жовтки перетираємо з сиром.
  3. З'єднуємо борошно, бананове пюре, сир з жовтками і замішуємо тісто.
  4. Робимо заливку – м'який сир змішуємо з яйцями в блендері або міксері до однорідної маси. Виходить дуже рідка консистенція, але так і повинно бути.
  5. Тісто розподіляємо по формі, залишаючи бортики, потім заливаємо начинкою.
  6. Випікаємо 20-25 хвилин при 180 ° С.

Яблучні оладки з рисовим борошном

Оладки з яблука

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 невеликих яблука
  • 1 ст.л. цукру без гірки
  • 2 середніх яйця
  • 2 ст.л. рисового борошна
  • Щіпка меленої кориці
  • Сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити і натерти на крупній тертці.
  2. Додати цукор, яйця і перемішати.
  3. Потім всипати сіль і рисове борошно, ще раз перемішати.
  4. Розігріти сковороду з олією. Смажити яблучні оладки до золотистого кольору з двох сторін.
  5. Подавати гарячими разом зі сметаною або натуральним йогуртом.

Дивіться відео, як спекти безглютенову галету з фруктами . "Сьогодні" також ділилися рецептом бельгійських вафель без цукру .