Страви зі свіжого інжиру: ТОП-5 літніх рецептів

26 серпня 2020, 17:34
Інжир можна додавати в салати, закуски і випічку

Крамбл з інжиром

В кінці літа на прилавках з'являється свіжий інжир. Смак у нього фантастичний – в міру солодкий, ніжний і свіжий одночасно. З плодів інжиру варять варення, джем, з ними готують м'ясо, салати, з них роблять вино.

Інжир дуже корисний. Це відоме джерело вітамінів і мікроелементів. Зокрема, в ньому з достатній кількості містяться вітаміни групи В, А, С, К, Е і бета-каротин, а також мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор і залізо, завдяки чому ми отримуємо всі необхідні компоненти для нормальної роботи організму і міцного імунітету.

Реклама

Крамбл з інжиром

Крамбл з інжиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 100 г борошна
  • 1 ст.л. крупно порубаного фундука і сушеного інжиру
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 40 г коричневого цукру
  • 2 шт. свіжого інжиру
  • 1 ч.л. мускатного горіха

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Інжир розрізати на вісім частин.
  2. Духовку розігріти до 180 °С, змастити форму вершковим маслом.
  3. Змішати борошно з нарізаними горіхами і сушеним інжиром (його слід попередньо замочити у воді на 10-15 хвилин). Потім додати цукор, мускатний горіх і нарізане кубиками вершкове масло. Швидко перемішати до утворення масляних крихт.
  4. У форму викласти інжир, зверху – крихти з тіста.
  5. Запікати 20-30 хвилин.
  6. Подавати крамбл теплим разом зі свіжими фруктами, морозивом або йогуртом.

Закуска з інжиру, фети і апельсинів

Інжир з фетою

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 шт. стиглого, але твердого інжиру
  • 4 гілочки чебрецю
  • 4 філе апельсина
  • 60 г сиру фета
  • Щіпка паприки

Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром:

Для соусу з смородини:

  • 100 г чорної або червоної смородини
  • 50 мл червоного сухого вина або хересу
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 гілочка чебрецю

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і наполовину зрізати хвостик. Надрізати навпіл до середини плода.
  2. Філе апельсина зачистити від білих плівок і укласти вузькою частиною в надріз інжиру. Зверху на апельсин в цей же надріз, викласти шматочок фети вагою 20 грамів, присипати дрібкою паприки і покласти гілочку чебрецю.
  3. Запікати в розігрітій до 160 ºC духовці 8 хвилин.
  4. Проварити ягоди з вином, цукром і чебрецем 10 хвилин, протерти через сито, повернути на вогонь, уварити до консистенції соусу.
  5. Подавати запечений інжир з соусом зі смородини.

Салат з інжиру з прошуто і сиром

Салат з інжиром

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 5 шт. свіжого інжиру
  • 1 пучок руколи або салатного міксу
  • 100-150 г блакитного сиру або свіжого козячого сиру
  • 75 г прошуто або хамона
  • Жменя горіхів
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. меду
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і розрізати на 4-8 частин.
  2. Руколу крупно нарізати або порвати руками.
  3. Шинку злегка підсмажити на сковороді без жиру, щоб вона дала аромат.
  4. Горіхи підсушити в духовці або на сковороді.
  5. Змішати оливкову олію, мед, лимонний сік і сіль для заправки.
  6. Викласти на тарілку рукколу, шинку, горіхи, інжир, нарізаний сир, заправити і перемішати.
  7. Подавати салат з інжиром відразу ж після приготування.

Смузі з інжиру

Смузі з інжиром

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 шт. свіжого інжиру
  • 1 зрілий свіжий і смачний персик
  • 1 банан
  • Щіпка ваніліну
  • 1 стакан бутильованої води або молока

Спосіб приготування:

  1. Фрукти помити, у разі потреби почистити і нарізати довільними шматочками.
  2. Все перемолоти в блендері до однорідної консистенції.
  3. Перелити смузі в стакани і подавати.

Інжирне варення з розмарином

Варення з інжиру

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 500 г інжиру
  • 300 г цукру
  • 3-4 гілочки розмарину
  • Цедра і сік 1/2 лимона

Спосіб приготування:

  1. Інжир помити і розрізати на четвертинки.
  2. Лимон помити в гарячій воді. Натерти цедру і вичавити сік. Лимонний сік потрібно процідити, щоб прибрати кісточки.
  3. З гілочок розмарину обірвати листочки.
  4. Все перемішати, залишити на ніч.
  5. Варити в 3-4 прийоми по 5 хвилин на невеликому вогні, даючи охолонути між варіння.
  6. Перелити інжирне варення в стерилізовані банки і закрити кришками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиром, виноградом і сиром, а також писали, як спекти клафуті з інжиром і бананом.