Інжир найчастіше їдять у свіжому вигляді, додають в салати або поєднують разом з сирами. Але мало хто знає, що ці плоди можна використовувати для приготування смачної домашньої випічки.
Ми пропонуємо зробити з інжиром клафуті – ніжний французький десерт з млинцевого тіста. Для додаткової солодості та аромату в начинку додається банан. Кокосове молоко в рецепті можна замінити коров'ячим або мигдальним.
Клафуті з інжиром і бананом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Складові:
- 1 чашка кокосового молока
- 100 г борошна
- 50 г коричневого цукру
- 2 яйця
- 2-3 інжиру
- 1 банан
- 20 г вершкового масла для змащування формочок
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 180 °С. Форми (4-6 шт.) змастити вершковим маслом.
- Борошно змішати з цукром, додати по одному яйця, ретельно перемішати.
- Поступово влити молоко і знову перемішати.
- Інжир розрізати на вісім частин, банан нарізати кружечками.
- Частину фруктів викласти в формочки, розлити по формах тісто, зверху викласти решту фруктів.
- Випікати 20-25 хвилин.
Як подавати десерт
Подавайте клафуті теплим, за бажанням присипавши цукровою пудрою або кедровими горішками.
Дивіться відео, як законсервувати інжир та диню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з інжиром і виноградом, а також писали, як зробити клафуті з персиками.