Без шкоди для фігури: три рецепти низькокалорійних десертів

2 вересня 2020, 16:01
Кращі рецепти дієтичних солодощів з фото

Панакота з ягодами

Хороша новина: деякі десерти можна їсти, не думаючи про кількість – талія залишиться бездоганною. Солодощами з нашої вибірки можна ласувати, навіть якщо ви сидите на дієті, оскільки їх калорійність дуже низька. Всі вони виготовлені з доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.

Низькокалорійний сорбет з ківі

Сорбет з ківі

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 111 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 4 стиглих ківі
  • 1-2 ст.л. меду або за смаком
  • 1 ст.л. лимонного або лаймового соку

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Ківі очистити, нарізати і заморозити.
  2. Дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
  3. Очистити, нарізати і збити блендером з медом і лимонним соком. Подавати відразу ж.

Фруктовий мус без цукру

Фруктовий мус

Реклама

Час приготування:

  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 121 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 стиглих банана
  • 100 г кураги або стиглих абрикосів
  • 60 г яєчного білка (приблизно з двох яєць)
  • 100 г ерітрола

Дивіться відео, як зробити полуничний чізкейк без цукру:

Спосіб приготування:

  1. Для початку зробіть пюре з бананів і кураги в блендері.
  2. Збийте білки з дрібкою солі.
  3. Змішайте фруктове пюре і збиті білки.
  4. Красиво викладіть його в креманки за допомогою кондитерського мішка.
  5. Декорують мус фізалісом, цедрою лимона і м'ятою.

Дієтична панакота з ягідним "снігом"

Панакота з ягодами

Час приготування:

  • 15 хвилин + час на застигання

Калорійність:

  • 102 ккал на 100 г

Складові:

  • 100 мл жирного молока
  • 100 мл бутильованої води
  • Шматок ванільного стручка, розрізаний уздовж навпіл
  • 250 мл холодної кип'яченої води
  • 50 г цукру
  • 25 г желатину

Для ягідного снігу:

  • 30 г цукру або меду
  • 150 г заморожених ягід (малини, полуниці, смородини)

Спосіб приготування:

  1. Розведіть желатин в холодній кип'яченій воді і залиште на 10 хвилин.
  2. Закип'ятіть молоко і воду (по 100 мл) разом в ваніллю, додайте цукор і дайте інгредієнтам прогрітися ще 2 хвилини.
  3. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Приберіть ванільний стручок.
  4. Розчиніть желатин в мікрохвильовій печі. Будьте уважні і не дайте желатиновій суміші закипіти.
  5. Змішайте набряклий желатин з молочною рідиною і розлийте по формах. Відправте застигати в холодильник на кілька годин. Подавайте з ягідним "снігом" і листочками м'яти.
  6. Для приготування ягідного "снігу" збийте в блендері 150 г заморожених ягід з 30 г цукру.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних мигдальних тістечок, а також розповідали, як приготувати бельгійські вафлі без цукру.