5 лайфхаків, щоб приготувати по-справжньому смачне лате вдома

29 серпня 2021, 07:01
Для домашнього лате візьміть молоко 3,2% жирності, перед збиванням його потрібно буде підігріти. А після того, як ви зварили еспресо, процідіть. Подавати лате рекомендують в скляних високих чашках

Як приготувати лате в домашніх умовах

Лате – це напій більше для тих, хто любить мінімум ноток кави та максимум насиченого молочного смаку. Якщо в еспресо мокіато молока зовсім трохи, то в лате його втричі більше. Плюс молочна піна зверху. І для різноманітності серед ваших звичних чашок з кавою можна приготувати лате вдома. Це не складно. Всі подробиці знайдете нижче.

Класичні пропорції лате і чому це важливо

Це важливо насамперед, коли ви готуєте лате вдома. У кав'ярнях, якщо ви встигли помітити, напій подають у великих обсягах – понад 300 мл.

Реклама

Класичні ж пропорції – це 50 мл еспресо, 150 мл молока, 50 мл піни. Тобто легко порахувати, що правильна порція лате – 200 мл.

Щоб випити справжнє лате, приготуйте його саме з цією пропорцією інгредієнтів.

Читайте також:

Реклама

5 лайфхаків для приготування правильного лате

Лате подають у чашках из прозорого скла, але це не принципово

  1. Молоко. Воно має бути жирним, а саме – 3, 5%. Це додасть напою ніжної текстури і певної тягучості. Перед збиванням молоко потрібно підігріти до 30-40 градусів.
  2. Піна для лате має бути насичена киснем, з великою кількістю бульбашок.
  3. Після того, як ви зварили еспресо, обов'язково процідіть його. Інакше ви зіпсуєте текстуру напою.
  4. Для лате бариста рекомендують арабіку.
  5. Для насиченішого молочного аромату і смаку, певну кількість молока можна замінити вершками.

Читайте також:

Як приготувати лате в домашніх умовах

Лате в домашніх умовах – рецепт

Реклама

Інгредієнти

  • Мелена кава – 2 ч. л.
  • Вода – 80 мл
  • Молоко 3,2% – 150-200 мл
  • Цукор і добавки – за смаком

Спосіб приготування

  1. Зварити еспресо, відміряти 50 мл, процідити і відставити.
  2. Молоко підігріти до 30 градусів, збивати міксером більше 3 хвилин до утворення пористої піни.
  3. Підготовлене молоко злегка нагріти в мікрохвильовці, приблизно до 30-40 градусів.
  4. Підігріти високу чашку в мікрохвильовці або обдати її окропом. Вилити молоко з піною.
  5. Обережно по краю чашки або за допомогою леза ножа влити теплу каву.
  6. Залишки піни викласти на поверхню напою.

Перед лате приготуйте і спробуйте грінки з тартаром з лосося. Оригінальний рецепт дивіться у відео.

Тут читайте все про сиропи для кави.