I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що таке кава піколо і чому її варто спробувати

Піколо – родом із Австралії, чимось схожа на макіато і лате. Це прекрасний вибір для тих, хто п'є каву з молоком. Її можна пити часто і невеликими порціями, а приготувати напій – швидко і просто
Що таке кава піколо і як її приготувати
Що таке кава піколо і як її приготувати / Фото: stocksnap.io

Лате, та не той. Піколо, за однією з версій, – винахід австралійських бариста. Цей напій хороший тим, що смак кави ви все-таки відчуваєте, молока в ньому порівняно небагато. У піколо його 70 мл, у лате – набагато більше, 100 мл. Якщо ви чудово вмієте готувати каву в джезві, то й піколо вам буде під силу. Дізнатися про цей напій і спробувати відтворити рецепти зможете нижче. А в цьому матеріалі дізнаєтеся, в яких магазинах найвигідніші ціни на продукти для пікніка.

Придуманий в Австралії шляхом тривалих спроб

Каву піколо придумали в Австралії
Каву піколо придумали в Австралії

Реклама

Місцеві бариста зголосилися контролювати якість обсмажування зерен для лате. Мета – знайти ідеальне просмаження для напою. Зрозуміло, що справа ця непроста, і в день їм доводилося випивати дуже багато кави. Порції лате, як ми знаємо, не маленькі.

Тому й було придумано ідеальну пропорцію: 20-30 мл кави і 60-80 мл молока. Напій оцінили всі й швидко підібрали йому назву – piccolo late, з італійської можна перекласти, як "мало молока". Дуже швидко піколо отримав широку популярність.

Читайте також:

Реклама

Які плюси у піколо

Якщо ви любите каву з молоком, але щоб смак у чашці був усе-таки кави, а не молока, то це ідеальний варіант. При цьому молоко знижує кислотність кави, що добре для тих, у кого є проблеми зі шлунком. Смак піколо збалансований, його аромат доволі насичений.

Головні рекомендації з приготування піколо

Три способи зварити каву без турки
Три способи зварити каву без турки

Для цього напою можна використовувати мелену каву або розчинну. Ясна річ, що найсмачніший піколо вийде зі свіжомелених зерен, важливо – середнього помелу. Звісно, воду для напою потрібно брати фільтровану або бутильовану, а молоко – якісне.

Реклама

Жирність молока – неважлива, адже збивати його не потрібно. Підійде і 1,5-2%. Правильне поєднання для піколо – це 70% молока і 30% еспресо. Подавати – в склянках 100 мл.

Читайте також:

Класичний рецепт пікколо (в джезві)

Інгредієнти

  • 70 мл молока;
  • 30 мл води;
  • 7-9 г меленої кави;
  • цукор – за смаком.

Спосіб приготування

  1. У прогріту джезву висипати каву і залити холодною водою. Готувати на невеликому вогні до появи пінки.
  2. Зняти з плити, коли піна підніметься. Для міцності можна знову повернути джезву на плиту після того, як піна опуститься.
  3. Підігріти молоко на плиті або в мікрохвильовій печі до появи пари. Перелити в чашку або склянку об'ємом 100 мл.
  4. Додати до нього свіжоприготовану каву. Перемішати. Додати цукор.

Читайте також:

Рецепт піколо з розчинною кавою

Інгредієнти

  • 70 мл молока;
  • 30 мл води;
  • 1 ч. л. розчинної кави;
  • цукор – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Залити каву гарячою кип'яченою водою, не окропом. Оптимальна температура для заварювання 95 градусів. Дати настоятися дві-три хвилини.
  2. Підігріти молоко у зручний спосіб до появи пари. Перелити в склянку або чашку. Влити свіжозаварену каву в молоко. Перемішати, додати цукор за бажанням.

До піколо можна приготувати грінки з тартаром з лосося. Як це зробити – дивіться у відео.

Тут читайте про дрип-каву та чому навколо неї такий ажіотаж.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти