Багато овочів з легкістю можна перетворити на чіпси, які ми звикли вважати корисними на відміну від звичайних.
Однак, як з'ясували дієтологи, одна з ваших улюблених "здорових" закусок може виявитися не такою вже здоровою, передає Новое время.
Дослідження, проведене сертифікованим дієтологом Шарлоттою Ситінг-Рід, показало, що насправді овочеві чіпси можуть бути шкідливішими для організму, ніж звичайні чіпси.
Зокрема, з'ясувалося, що стандартна упаковка овочевих чіпсів може містити тільки дві третини овочів, решта – це переважно сіль і масло.
Це призводить до того, що вміст жиру в кожній упаковці стрімко зростає, перевищуючи рівень інших снеків, які традиційно вважаються нездоровими.
Наприклад, дані свідчать про те, що 40-грамова упаковка овочевих чіпсів Tyrells містить більше жиру (14,3 грама), ніж така ж порція солоних чіпсів Pringles і майже вдвічі більше, ніж в батончике Mars (8,6 грама).
"Продукти, які часто вважають "більш здоровою альтернативою", наприклад, овочеві чіпси, викликають занепокоєння, оскільки не завжди відповідають своїй репутації", – пояснила Ситінг-Рід.
"Чіпси – це чіпси, і навіть якщо вони зроблені з овочів, вони, ймовірно, будуть містити занадто багато жиру, насичених жирів і солі. Фактично, овочеві чіпси тут мають більш високий рівень насиченого жиру і солі, ніж деякі відомі, звичайні бренди чіпсів", – зазначила дієтолог і додала, що деякі люди можуть дозволяти собі з'їсти вдвічі більше, якщо продукт або їжа сприймається, як здорове харчування.
Читайте також:
- Наука про схуднення: 5 свіжих методик
- 7 бюджетних суперфудів для травлення
- Чому в Києві скасовують ярмарки з недорогими продуктами
- Вільні ціни: як скасування держрегулювання може вдарити по кишенях українців
- Порошенко схвалив нову систему контролю над якістю продуктів
- У чотирьох осіб, які отруїлися суші і ролами в Києві, підтвердився сальмонельоз
- Куди йти за продуктами: на ринок чи до магазину
- Подробиці отруєння киян у ресторані японської кухні: носієм захворювання могли стати не продукти, а персонал