Зимові салати з курки: ТОП-5 рецептів

7 лютого 2018, 14:09
Найсмачніші салати з куркою, які легко приготувати вдома

Салат з курки. Фото: Freepik

Для приготування салатів використовується, зазвичай, грудка. Перед додаванням до страви її можна відварити з додаванням спецій, обсмажити або запекти на грилі. Головне – не пересушити.

Салат з куркою і грибами

Реклама

Фото: Getty

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 відварене куряче філе
  • 200 г солоних опеньків
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 1 морква
  • 3 варених яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • кріп
  • сіль, перець
  • майонез
  • рослинна олія

Рецепт приготування:

1. Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте разом на рослинній олії до м'якості. Додайте солоні опеньки і готуйте ще 5 хвилин. Остудіть.

2. Куряче філе, перець, яйця і сир наріжте невеликими кубиками. Кріп подрібніть.

Реклама

3. Перемішайте в мисці філе, обсмажені овочі, перець, яйця і сир, додайте кукурудзу і зелень. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.

4. За допомогою кулінарного кільця порційно викладіть салат на тарілки. Прикрасьте гілочками кропу і подавайте.

Салат з курки з кукурудзою

Фото: pixabay

Інгредієнти:

  • маленький пучок руколи
  • маленький пучок латуку
  • 1 куряче філе
  • жменя помідорів чері
  • жменя грінок з білого хліба
  • жменя маслин без кісточок
  • 2 ст. л. консервованої кукурудзи
  • кілька ложок заправки для салату Цезар
  • тертий пармезан – за бажанням

Рецепт приготування:

1. Куряче філе запекти, посмажити або відварити в спеціях.

2. Остудити і нарізати кубиками.

3. Хліб без скоринок нарізати кубиками, підсушити в духовці або на сковороді.

4. Зелень замочити в холодній воді на півгодини, щоб прибрати гіркоту, обсушити.

5. Маслини нарізати кружечками.

6. Викласти салатне листя на тарілку, зверху розкласти кукурудзу, помідори черрі, маслини, курку і грінки.

7. Полити блюдо заправкою для салату Цезар і за бажанням посипати тертим пармезаном.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Фото: Getty

Інгредієнти:

  • 1 середня морква
  • половина великої пекінської капусти
  • половина пучка кінзи або петрушки
  • 1 ст. л. насіння чорного кунжуту
  • 1 ст. л. насіння білого кунжуту
  • 35 г кеш’ю
  • 200-300 г курячого філе
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 см кореня імбиру без шкірки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1,5 ч. л. кунжутної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Для заправки змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дайте настоятися, поки готується салат.

2. Натріть очищену моркву на крупній тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубати зелень. Куряче філе відваріть в воді з додаванням спецій, остудіть і розділіть руками на великі шматочки.

3. Овочі та куряче філе покладіть до великої салатниці, додайте кунжут, кеш’ю, заправку і добре все перемішайте.

Олів'є з куркою

Фото: Freepik

Інгредієнти:

  • 50 г свіжозамороженого зеленого горошку
  • 100 г відвареної картоплі
  • 100 г відвареної моркви
  • 1-2 варених яйця
  • кілька стебел шніт-цибулі
  • 50 г свіжих огірків
  • домашній майонез
  • сіль, мелений перець
  • 100 г запеченого на грилі курячого філе

Рецепт приготування:

1. Відварені овочі почистити. Нарізати картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.

2. Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами.

4. Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.

Салат з курки з ананасами

Фото: theprettybee.com

Інгредієнти:

  • 200 г курячого філе
  • 100 г консервованого ананаса
  • 50 г сиру
  • 1 яйце
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст. л. майонезу
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

1. Куряче філе і яйця відварити до готовності, остудити. Яйця очистити.

2. До миски нарізати дрібним кубиками куряче філе і яйця.

3. Додати кубиками нарізаний болгарський перець і ананаси.

4. Додати тертий сир і майонез. Посолити за смаком.

5. Перемішати і прикрасити зеленню петрушки.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися найкращими рецептами салатів з оселедця.

Дивіться відео, як приготувати лаваш з начинкою з овочів і ікри мойви: