Салат з хурми і курки
Хурму можна їсти свіжою, додавати в салати, напої та випічку. Але щоб хурма принесла гастрономічне задоволення, потрібно правильно її вибирати. Зверніть увагу на колір: він повинен бути насиченим. Якщо фрукт м'який, значить, готовий до вживання і не буде в'язким.
Дивіться відео, як зробити салат з куркою і хурмою:
Щоб усунути терпкість, потрібно помістити хурму в воду кімнатної температури на 10-12 годин. Ще один спосіб – заморозити фрукт.
Салат з хурмою, індичкою і гарбузовим насінням
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 119 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 хурми
- 1 червона цибулина
- 200-250 г грудки індички
- 1 пучок салату
- 1 ст. л. гарбузового насіння
- Спеції – за смаком
- Оливкова олія – за смаком
Спосіб приготування:
- Обсмажте в розігрітій сковороді нарізану невеликими шматочками грудку зі спеціями до готовності. Чи не пересушити.
- Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю, довільно наріжте хурму.
- Вимийте салатні листя, обсушіть і порвіть його руками в миску.
- Змішайте всі інгредієнти і присипте очищеними гарбузовим насінням. Заправте оливковою олією і за бажанням прикрасьте зеленню.
Корисна порада
Гарбузове насіння можна замінити лляними або соняшниковим, а також додати замість нього кедрові або волоські горіхи.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісні салати з хурми . "Сьогодні" також ділилися рецептами сніданків з хурми .