Хурма – один з головних продуктів листопада . Цей плід багатий вітамінами A, C і P, які зміцнюють імунітет і благотворно впливають на судини.
Дивіться відео, як приготувати салат із курки і хурми:
Доведено, що в хурмі вдвічі більше корисних мікроелементів і харчових волокон, ніж в яблуках, які повноправно претендують на звання "короля фруктів" . У помаранчевої ягоді багато органічних кислот і дубильних речовин; плоди містять велику кількість вуглеводів і білків.
Крім цього, хурма містить корисні для серця калій і магній; каротин, який зміцнює зір, і антиоксидант лікопін, здатний запобігти появі раку.
У нашій добірці ви знайдете кращі рецепти сезонних салатів з хурми.
Салат з хурмою і лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Суміш молодих салатних листків – 1 пучок
- Хурма – 1 шт.
- Малосольний лосось – 100 г
- Кедрові горіхи – жменя
- Тертий пармезан – 30 г
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Салатне листя помити і обсушити, викласти на блюдо.
- Хурму розрізати на 4-6 частин, красиво розподілити зверху.
- Філе лосося дуже тонко нарізати, додати до салату
- Зверху посипати підсмаженими на сухій сковороді кедровими горішками і тертим пармезаном.
- Заправити салат оливковою олією, лимонним соком і медом. Посолити і поперчити.
Салат з хурми, зелені і горіхів
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1/4 склянки волоських горіхів
- 1 столова ложка дрібно нарізаної цибулі-шалот
- 3 столові ложки червоного винного оцту
- Cіль
- 3 столові ложки оливкової олії
- Мелений чорний перець
- 170 г салату фризі, подрібненого руками
- 170 г салат радіккіо, нарізаного
- 2 хурми Фуйю, очищені, розрізані навпіл і тонко нарізані
- 2 м'яких фініки без кісточки, дрібно нарізані
- Жменя лляного насіння
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 ° С. Викласти волоські горіхи на деко і готувати до появи аромату, близько 5-8 хвилин. Дати охолонути повністю, потім нарізати.
- У невеликій мисці змішати цибулю-шалот, оцет і дрібку солі. Дати постояти 5 хвилин. Додати оливкове масло. Приправити сіллю і перцем за смаком.
- У великій мисці змішати салат фризі, радіккіо, хурму, фініки і волоські горіхи. Додати заправку і перемішати.
- Посипати салат лляним насінням і подавати.
Салат з хурмою і авокадо
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 1 хурма
- 1 авокадо
- 200 г помідорів чері
- сік половини лайма
- 150 г салатного листя або шпинату
- 1 червона цибулина
- 50 мл олії волоського горіха
- 30 мл білого винного оцту
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Хурму очистити і нарізати.
- Авокадо очистити і видалити кісточку. М'якоть нарізати і скропити соком лайма (це потрібно, щоб вона не потемніла).
- Лук очистити і подрібнити. Помідори черрі розрізати навпіл.
- Зелень добре промити, обсушити і порвати руками.
- Приготувати заправку: олію і оцет збити в мисці, приправити за смаком.
- У салатниці змішати зелень, авокадо і помідори.
- Додати хурму і акуратно перемішати.
- Полити заправкою і дати постояти 20-30 хвилин перед подачею.
Салат з хурми, мандаринів і сиру
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 6-7 мандаринів без кісточок
- 2 великих медових хурми
- 200 г м'якого козиного сиру
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ч.л. меду
- 1 ч.л. діжонської гірчиці
- 1 ст.л. лимонного соку
- 3 ч.л. джему з апельсина, фейхоа або інжиру (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Мандарини почистити і видалити білі плівки. Великі часточки розрізати навпіл.
- Очищену хурму нарізати середніми шматочками.
- Перемішати всі інгредієнти для заправки.
- Викласти на тарілку хурму та мандарини, чайною ложкою викласти зверху м'який козиний сир.
- Полити салат заправкою, дати йому настоятися 10-15 хвилин і подавати.
Фруктовий салат з хурмою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 хурма
- 1 банан
- 1 ківі
- 1 яблуко і / або груша
- листочки м'яти
- Жменя гранатових зерен
- 2 ст.л. рідкого меду
- 1 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
Спосіб приготування:
- Всі фрукти помити. Банани, ківі і яблуко очистити від шкірки.
- Нарізати фрукти довільними скибочками і скласти в салатницю. Посипати гранатовими зернами і прикрасити листочками м'яти.
- Змішати рідкий мед і свіжовичавлений лимонний сік, полити салат. Подавати відразу ж після приготування.
Як прибрати терпкість хурми
Якщо не любите хурму через її в'яжучі властивості – сховайте в морозильну камеру на кілька годин. Потім помістіть під гарячу воду, і хурма буде буквально танути в роті.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати найбільш стиглу і смачну хурму .