Зелений часник: рецепти смачних домашніх страв

30 червня 2020, 14:53
Багато хто не здогадується, що стрілки часнику їстівні і навіть дуже смачні

Молодий часник

Не знаєте, що робити з бадиллям часнику? Рецептів існує маса. З молодого зеленого часнику готують соуси, рагу, закуски, приправи і заготовки на зиму. Часникові стрілки додають в супи, випічку і основні страви. А салат з цибулі та часнику виходить пікантним і досить гострим.

Стрілки часнику є ще й відмінним джерелом вітамінів. Причому, як з'ясувалося, в бадиллі їх міститься набагато більше, ніж в самому часнику.

Реклама

Соус із зеленого часнику

Соус з часникових стрілок

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

Реклама
  • Зелений часник молодий, стрілки часнику – 200 г
  • Рослинна рафінована олія – 40 г
  • Сіль за смаком
  • Коріандр мелений – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для приготування часникової пасти потрібні стрілки часнику разом з білою частиною. Часник нарізати і помістити в чашу блендера.
  2. Додати коріандр, чорний мелений перець, влити олію.
  3. Все подрібнити на високій швидкості блендера до стану кашки. Також можна перекрутити часник на м'ясорубці з дрібною решіткою.
  4. Додати сіль за смаком, перемішати. Пасту з зеленого часнику можна подати до м'яса, використовувати в якості доповнення до різних страв. Зберігається вона до тижня в скляній закритій баночці в холодильнику.

Дивіться відео, як приготувати рис з часником і розмарином:

Реклама

Смажений часник: рецепт

Тушковані стрілки часнику

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • Часник – 300 г
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.
  • Сіль, перець – чайна ложка

Спосіб приготування:

  1. Молодий часник потрібно помити, обрізати корінці, перебрати.
  2. Нарізати стрілки шматочками завдовжки 3 см.
  3. Налити на розігріту сковороду олію і додати зелень.
  4. Закрити кришкою і смажити на середньому вогні 10 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.

Як засолити молодий часник

Куряча печінка в сметані з цибулею і морквою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Стрілки часнику – 1 кг
  • Листя чорної смородини – 4-5 шт.
  • Листя вишні – 3 шт.
  • Корінь хрону – 1/2 шт.
  • Зелень кропу – 100 г

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 60-70 г
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Перебрати стрілки часнику, промити їх холодною проточною водою і нарізати шматочками завдовжки 10 см.
  2. Корінь хрону натерти на дрібній тертці, подрібнити зелень кропу і змішати з хріном і нарізаними часниковими стрілками.
  3. Укласти все в банки, перекладаючи листям чорної смородини і вишні. Приготувати розсіл, розчинивши в киплячій воді сіль і перець.
  4. Остудити розсіл до 50 ºС, залити ним вміст банок, накрити зверху банки складеною в 2-3 шари марлею і залишити при кімнатній температурі. Через 5 днів накрити банки щільними поліетиленовими кришками і відправити на зберігання в прохолодне місце.

Салат із зеленого часнику

Салат з часнику з яйцем і картоплею

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 пучок молодого листя часнику
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • Варена в мундирі картопля
  • Варене яйце
  • Майонез
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Листя часнику потрібно добре перебрати і помити. Те ж саме зробити з зеленою цибулею.
  2. Зелень дрібно порізати, посолити і трохи пом'яти.
  3. Додати трохи вареної картоплі і терте яйце. Заправити салат майонезом і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити редис з часником і зеленню, а також ділилися рецептом креветок в часниково-вершковому соусі .