Сніданок вихідного дня: сирники з родзинками і горіхами

11 вересня 2020, 18:29
Рецепт смачного сніданку від шеф-кухаря Слави Купцова

Сирники з родзинками та горіхами

Багато людей з дитинства люблять сирники і вважають їх ідеальною стравою для сніданку. Готувати сирники просто і швидко: потрібно змішати сир, цукор, борошно і яйце. Але ви в будь-який момент можете пофантазувати і збагатити страву на свій смак, додавши ягоди, горіхи або родзинки.

Сирники з родзинками і волоськими горіхами

Реклама

Сирники з родзинками та горіхами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 164 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г сиру
  • 3 ст. ложки борошна
  • 2-2,5 ст. ложки цукрового піску
  • 1 яйце
  • 50 г ядер волоських горіхів
  • 50 г родзинок

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і подрібнені волоські горіхи.
  2. Сирну масу розділити на невеликі кульки (по 60 г), сформувати з них сирники і з двох боків обсмажити на сковороді.
  3. Подавати сирники з родзинками і горіхами з варенням, згущеним молоком, сметаною або медом.

Корисні поради

  • Щоб сирники вийшли ніжними, необхідно бути уважним до дрібниць. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи або родзинки.
  • Перед тим, як додавати родзинки, обов'язково ненадовго замочіть їх у воді, а потім дайте висохнути. Для цього перекладіть їх на серветку і злегка відіжміть. Завдяки цьому сирна маса не буде рідкою і з неї буде легко сформувати сирники.
  • Щоб сирники не підгорали, бажано смажити їх на маленькому вогні в уже розігрітій олії.

Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованих сирників від Лілії Ребрик, а також писали, як зробити дієтичні сирники від Тетяни Литвинової.