Запечена свинина з чорносливом: рецепт від Юлії Висоцької

19 жовтня 2018, 10:55
Ідея м'ясної страви для святкової вечері

Свинина з чорносливом. Фото: depositphotos.com

Юлія Висоцька запікає свинину зі спеціями і подає її разом з маринованим чорносливом та салатом з огірків.

Запечена свинина з чорносливом і огірками

Реклама

Складові:

  • 3 кг свинини одним шматком
  • 2 огірки
  • 150 г чорносливу
  • невеликий пучок кропу
  • півпляшки сухого білого вина
  • 2 ст. л. білого винного оцту
  • 1/2 ч.л. цукру
  • щіпка меленого перцю
  • 1/2 ч.л. солі

Для маринаду:

  • 4 ст.л. винного оцту
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 8 горошин чорного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 4 стручки кардамону

Для пряної суміші:

Реклама
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • 1 ч. л. насіння фенхелю
  • 6 горошин чорного перцю
  • 1/2 ч.л. морської солі

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 220 С.
  2. Приготувати пряну суміш: насіння фенхелю і коріандру потовкти у ступці, додати 1/2 ч. ложки солі, 5-6 горошин чорного перцю і ще трохи розтерти. Влити оливкову олію, перемішати.
  3. Свинину натерти пряною сумішшю з усіх боків, викласти в жароміцний посуд з товстим дном і відправити на 30 хвилин до розігрітої духовки.
  4. Кріп дрібно порубати. Огірки нарізати тонкими кружальцями, додати кріп, 1/2 ч. ложки солі, 1/2 ч. ложки цукру, дрібку свіжомеленого чорного перцю, влити 2 ст. ложки винного оцту. Перемішати і відставити убік.
  5. Стручки кардамону притовкти і вийняти зерна.
  6. Приготувати маринад для чорносливу: паличку кориці викласти в невелику каструлю, влити винний і бальзамічний оцет, додати зерна кардамону, цукор, що залишився і перець горошком, поставити на вогонь і довести до кипіння.
  7. Чорнослив залити гарячим маринадом і залишити набухати.
  8. Вийняти свинину з духовки, полити її білим вином і накрити фольгою. Температуру духовки зменшити до 190С і повернути в неї м'ясо. Через 40 хвилин зняти фольгу і запікати м'ясо ще 30 хвилин.
  9. Готову свинину перекласти на тарілку і дати їй відпочити 15 хвилин, потім нарізати і подавати з огірками та чорносливом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом свинячих реберець барбекю на грилі. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати свинячий шашлик на мінеральній воді . Крім цього, ми писали, як приготувати свинину, фаршировану овочами.

Дивіться відео, як вибрати свинину для шашлику:

Реклама