Літо – головна пора барбекю. Шеф-кухар Юрій Шебедін показав, як приготувати свинячі реберця на грилі по-американськи.
Свинячі ребра барбекю
Складові:
- свинячі ребра
- спеції
- кетчуп
- часник
- бальзамічний або яблучний оцет
- кілька стиглих апельсинів
- чебрець
- розмарин
- морква
- буряк
- Червона цибуля
- селера
- шпинат
- базилік
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розріжте великий шматок свинячих ребер на три частини.
- Для маринаду порубати чебрець і апельсин. Додайте смужки цедри апельсина і розчавлений часник, гвоздику, лаврове листя, насіння фенхелю і кмину. Подрібніть ножем і складіть в глибокий посуд.
- Додайте 2-3 ложки паприки, бальзамічний оцет і багато кетчупу. Посоліть, поперчіть і вичавіть сік з двох апельсинів. Налийте 3-4 ст.л. рослинного масла.
- Додайте свинячі ребра, перемішайте і маринуйте 1-1.5 години.
- Викладіть шматки замаринованого м'яса на решітку барбекю. Смажте до готовності, час від часу змащуючи маринадом.
- Підготуйте овочі для запікання. Тонко наріжте моркву і буряк. Червону цибулю розріжте на чотири частини. Селеру і шпинат крупно наріжте.
- Викладіть овочі на фольгу, додайте базилік, чебрець і розмарин. Поперчіть і посоліть, збризніть олією. Накрийте ще одним листом фольги і зробіть конверт. Викладіть на решітку гриля і запікайте до готовності.
- Подавайте ребра барбекю разом з овочами гриль.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів.
Читайте також: