Запечена риба з овочами і білим вином: рецепт дня

3 лютого 2020, 12:51
Готуємо рибу в духовці цілком

Запечена риба в духовці

Запікати можна практично всі види риб . Такий вид обробки підходить навіть для прихильників здорового харчування. Перед тим, як запекти рибу цілком, її необхідно грамотно підготувати: випатрати і почистити.

Реклама

Подавати запечену цілком рибу слід на спеціальному блюді. Перед подачею її можна прикрасити кружечками свіжого лимона, помідора, кільцями цибулі, а також посипати рубаною зеленню.

Читайте також:

Запечена риба в духовці

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 156 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 кг очищеної риби (кефаль, лосось, форель)
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 200 г білого сухого вина
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 стручки консервованого перцю
  • Цедра лимона або лайма
  • Зелень
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити рибу холодною водою, натерти сіллю. Застелити блюдо фольгою.
  2. У найбільш товстій частині рибної м'якоті зробити з обох сторін по два-три глибоких діагональних надрізи. Покласти на підготовлене блюдо.
  3. Посипати рибу дрібно нарізаною цибулею і залити її вином. Полити зверху розтопленим маслом. Загорнути голову і хвіст риби в фольгу, щоб не пересушити.
  4. Запікати в духовці протягом 45 хвилин. Один-два рази полити соком, що виділився.

Як прикрасити рибу

Перекласти готову рибу на тарілку сервіровки і прикрасити перцем, дрібно нарізаними гострим ножем цедрою лимона або лайма. Посипати зеленню.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв з червоної риби . "Сьогодні" також розповідали, як запекти скумбрію в рукаві .