Лосось – риба дуже ситна і при цьому досить низькокалорійна. Червона риба багата поліненасиченими жирними кислотами, які служать чудовою профілактикою серцево-судинних захворювань, запалень суглобів, покращують зір, стан шкіри і волосся.
Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:
Найчастіше червону рибу смажать на сковороді або на грилі, або запікають у духовці. Але з лосося також можна готувати закуски, салати і супи.
Яєчня з лососем і авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 1 ст.л. рослинного масла
- 2 свіжих яйця
- 2 тонких скибочки слабосоленого або копченого лосося
- Невеликий пучок руколи
- 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
- Трохи свіжовичавленого лимонного соку
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- Обсмажте яйця на олії, посоліть і поперчіть.
- Перемішайте кубики авокадо з руколою, викладіть на тарілку разом з скибочками лосося. Збризніть все лимонним соком і посипте щіпкою перцю.
- Як тільки яйця повністю приготуються, перекладіть їх на тарілку і відразу ж подавайте.
- Ви можете доповнити такий сніданок тостами, свіжим хлібом або пітою.
Рулет зі шпинату з вершковим сиром і лососем
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 400 г шпинату
- 5 яєць
- 100 г тертого сиру твердих сортів
- 3-4 ст. л борошна
- Сіль за смаком
- 400 г сиру типу "Філадельфія"
- 400 г слабосоленого лосося
Спосіб приготування:
- Розморозити шпинат, подрібнити в кухонному комбайні.
- Змішати зі збитими яйцями. Додати борошно, тертий сир і дрібку солі. Перемішати.
- Вилити шпинатну суміш на деко, застелене пекарської папером і добре розрівняти лопаткою.
- Випікати при 180 ºС протягом 20 хвилин. Готовий корж викласти на рушник разом з папером, трохи остудити.
- Видалити папір і згорнути корж в рулет. Залишити до повного охолодження.
- Розгорнути рулет і намазати вершковим сиром.
- Зверху на сир викласти тонко нарізані пластинки риби.
- Згорнути в щільний рулет. Загорнути у фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.
- Дістати з холодильника, нарізати кружечками і подавати до столу.
Салат "Цезар" з лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Салат айсберг
- Малосольний лосось
- Помідори черрі
- Часникові сухарики з білого хліба
- Тертий пармезан
- Салатна заправка "Цезар"
Для заправки (на 500 мл соусу):
- 500 мл домашнього майонезу
- 30 г анчоусів (можна замінити оселедцем)
- 10 г каперсів
- 1 ч.л. гірчиці
- Трохи часнику або зелені
Спосіб приготування:
- Спочатку зробити соус: подрібнити в блендері анчоуси і каперси, змішати з гірчицею і майонезом.
- Салат розібрати на листя і нарвати руками на невеликі шматочки. Рибу нарізати довільними скибочками. Кілька тонких довгих шматочків залишити для прикраси (згорнути в "трояндочки").
- Помідори розрізати на чотири частини.
- Змішати салатні листя, рибу і помідори з заправкою за смаком, викласти на тарілку. Додати сухарики і посипати тертим сиром.
- Тарілку можна прикрасити половинками помідорів-чері, "трояндочками" з лосося, маслинами і шматочками лимона.
Крем-суп з лососем
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 300 г філе лосося
- 2 картоплини
- 1 кабачок
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 100 г цвітної капусти
- 1 болгарський перець
- 150 мл жирного молока
- Лавровий лист
- Петрушка
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Наріжте кабачок, моркву, цвітну капусту, цибулю і картоплю. Викладіть в чашу мультиварки. Додайте болгарський перець, філе лосося, нарізаного кубиками, лавровий лист, посоліть і залийте водою. Готуйте протягом 1 години, встановивши програму "Тушкування".
- Перелийте суп в чашу блендера, знявши шкірку з перцю. Збийте, додайте молоко, сіль і перець за смаком. Ще раз збийте і перелийте в каструлю, залишивши в чаші блендера трохи супу.
- Додайте в чашу блендера трохи зелені петрушки, ще раз збийте і перелийте в каструлю.
- Подавайте, додавши в тарілку трохи петрушки і скибочку вареного лосося.
Запечений лосось в медовій глазурі
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 680-900 г лосося
- 1 чайна ложка рожевої солі
- 1/2 чайної ложки перцю
- 2 чайні ложки куркуми
- 1,5 столові ложки меду
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сік з 1 великого лимона
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 175 ° С.
- Помістити лосося в скляну форму для запікання і приправити сіллю, перцем і куркумою.
- Полити медом і постаратися рівномірно розподілити його ложкою.
- Скропити рибу оливковою олією і полити лимонним соком.
- Не накриваючи, запікати лосося 30 хвилин, потім включити режим бройл на 5 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати теплий салат з брокколі і лосося . "Сьогодні" також ділилися рецептом рулету з лаваша з лососем .