Запечена молода картопля в духовці – 3 смачних рецепти

18 травня 2021, 18:21
Приготування у такий способіб робить її соковитою і розсипчастою

Варена картопля в морозилці почорніє

Багато хто нарешті дочекалися. Сезон молодої картоплі розпочався. Ми звикли варити молоду картоплю, але її можна приготувати в духовці. Так теж дуже смачно. До того ж не треба її чистити, хіба що ретельно помити. Запечену молоду картоплю можна доповнювати сезонними салатами, наприклад, з молодої капусти, а ще – подавати на гарнір до м'ясних чи рибних страв.

У нашому календарі свят травня обов'язково знайдете ідеї для найкращих подарунків рідним і близьким.

Реклама

Запечена молода картопля по-грузинськи

Молода картопля

Інгредієнти

Реклама
  • Ммолода картопля
  • Хмелі-сунелі
  • Мелений чорний перець
  • Оливкова олія
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Картоплю ретельно вимити, розрізати на чотири частини.
  2. У миску налити оливкову олію, насипати хмелі-сунелі, сіль і мелений чорний перець.
  3. Покласти картоплю і перемішати так, щоб вона покрилася олією і приправами.
  4. Запікати за 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
  5. Подавати разом із салатом зі свіжих овочів.

Молода картопля, запечена з чебрецем

Молода картопля з чебрецем

Реклама

Інгредієнти

  • 0,5 кг найдрібнішої молодої картоплі
  • 1,5 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. листя чебрецю

Рецепт приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити папером для випічки.
  2. Картоплю дуже добре помити.
  3. Додати до картоплі олію, сіль і чебрець. Усе добре перемішати.
  4. Висипати картоплю на деко і запікати близько 35-40 хвилин.

Молода картопля в духовці з гострим сметанним соусом

Молода картопля зі сметаною

Інгредієнти

  • 1 кг молодої картоплі
  • 3-4 ст. л. кунжуту
  • 1 головка молодого часнику
  • Сіль за смаком
  • Олія
  • Кріп

для соусу

  • 300 мл нежирної сметани
  • 2 ст. л. тертого білого хрону
  • Сіль

Рецепт приготування

  1. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці до золотавого кольору.
  2. Картоплю ретельно помити, витерти насухо і розрізати уздовж навпіл.
  3. У жароміцну форму налити олію, картоплю висипати і добре перемішати, посолити. Потім кожну половинку вмочити розрізом в кунжут і укласти в один шар.
  4. Часник очистити від верхнього (неїстівного) шару і порізати тонкими пластинками. Укласти між картоплин у форму, відправити в духовку і запікати, час від часу помішуючи лопаткою, до золотавого кольору.
  5. Приготувати соус. У сметану додати хрін і посолити за смаком. Можна потім додати запечений часник.
  6. Готову картоплю посипати свіжим кропом і подавати.

Тут знайдете рецепт смачної картоплі, приготовленої на мангалі.