Закуска зі свіжого інжиру від Тетяни Литвинової

16 серпня 2018, 09:00
Суддя кулінарного шоу запікає інжир в духовці разом з апельсином і фетою

Тетяна Литвинова поділилася рецептом літньої закуски Фото: прес-служба

Серпень – найбагатший місяць на продуктових ринках: стиглі солодкі помідори, ароматні баклажани, виноград, персики, дині та кавуни, всілякі ягоди, персики і нектарини. Також на прилавках починає з'являтися інжир.

Суддя шоу "МайстерШеф" на каналі СТБ Тетяна Литвинова поділилася рецептом вишуканої закуски з інжиру.

Реклама

Закуска з інжиру, фети і апельсинів

Інгредієнти:

  • 4 шт. стиглого, але твердого інжиру
  • 4 гілочки чебрецю
  • 4 філе апельсина
  • 60 г сиру фета
  • щіпка паприки

Для соусу з смородини:

Реклама
  • 100 г чорної або червоної смородини
  • 50 мл червоного сухого вина або хересу
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 гілочка чебрецю

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Інжир помити і наполовину зрізати хвостик. Надрізати навпіл до середини плода.
  2. Філе апельсина зачистити від білих плівок і укласти вузькою частиною в надріз інжиру. Зверху на апельсин в цей же надріз, викласти шматочок фети вагою 20 грамів, присипати дрібкою паприки і покласти гілочку чебрецю.
  3. Запікати в розігрітій до 160 градусів духовці 8 хвилин.
  4. Проварити ягоди з вином, цукром і чебрецем 10 хвилин, протерти через сито, повернути на вогонь, уварити до консистенції соусу.
  5. Подавати запечений інжир з соусом зі смородини.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смаженої редиски від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати аджику на зиму. Крім цього, ми розповідали, як приготувати екзотичне варення з огірків.

Реклама

Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню: