Японські панкейки: як приготувати сніданок, від якого всі в захваті в Instagram

1 жовтня 2020, 09:06
Такі млинці м'які всередині та хрусткі зовні

Японські панкейки

Суперпишні японські панкейки завоювали вже весь світ. Вони нагадують суфле – такі ж ніжні і повітряні за структурою. Досягти такого результату можна за рахунок додавання добре збитих білків. Це дуже апетитно і незвично. Варто спробувати!

Для приготування класичних японських панкейків вам знадобляться чотири кулінарних кільця шириною 7,5 см і заввишки 5 см.

Реклама

Японські панкейки в формочках

Японські панкейки

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 269 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 1/4 склянки молока
  • 4 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 1/2 ч.л. екстракту ванілі
  • 1 великий яєчний жовток плюс 3 великих яєчних білка
  • 1/4 ч.л. винного каменю (за бажанням)
  • Антипригарний кулінарний спрей
  • Кленовий сироп або мед – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Перемішайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль.
  2. Збийте в мисці середнього розміру молоко, розтоплене масло, ваніль і яєчний жовток.
  3. Збийте яєчні білки і винний камінь в іншій великій мисці за допомогою електричного міксера на середньо-високій швидкості до утворення жорстких піків, близько 2 хвилин.
  4. Вмішайте молочну суміш в борошняну (нормально, якщо в тісті залишатимуться грудочки).
  5. Потім вмішайте третину збитих яєчних білків. Акуратно додайте яєчні білки, що залишилися. Тісто має стати однорідними (намагайтеся не перемішувати занадто сильно).
  6. Злегка збризніть внутрішню частину кулінарних кілець антипригарним спреєм.
  7. Збризніть велику антипригарну сковороду кулінарним спреєм і нагрійте на середньому або слабкому вогні.
  8. Помістіть підготовлені форми в середину сковороди і заповніть кожну 1/2 склянки рідкого тіста (воно повинно заповнити кожну форму приблизно наполовину).
  9. Накрийте сковороду кришкою і готуйте, поки рідке тісто не підніметься до верху форм і не стане золотистим на дні, близько 5 хвилин. Звільніть дно млинців лопаткою.
  10. Візьміться щипцями за краї однієї форми, а потім обережно переверніть. Повторіть з рештою форм. Накрийте кришкою і готуйте до золотистого кольору з іншого боку, ще близько 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і зніміть форму.
  11. Подавайте з маслом і кленовим сиропом. Млинці слід з'їсти до того, як вони здуються.
  12. Знову збризніть спреєм форми і сковороду. Приготуйте панкейки з тіста, що залишилося.

Корисна порада

Щоб правильно відміряти борошно, насипте його в сухий мірний стакан і приберіть надлишки. Не набирайте борошно склянкою прямо з пакету.

Дивіться відео, як приготувати панкейки від Олександра Педана:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших оладок на кефірі.