Головна Сьогодні

Як зробити японські бавовняні оладки

Готуємо японські панкейки без форми

Японські панкейки
Японські панкейки
Фото: Depositphotos

Японські оладки, або хоткейки, схожі на маленькі суфле: дуже ніжні всередині та хрусткі зовні. Щоб млинці вийшли повітряними, в тісто додають добре збиті білки .

Дивіться відео, як приготувати різнокольорові млинці:

У рецептах можна часто зустріти рикотту, маскарпоне і навіть японський майонез. Оладки печуть на сковороді, іноді в кулінарних кільцях, накриваючи кришкою.

Японські млинці хоткейк

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 222 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 яєчних жовтки
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 щіпка солі
  • 1/2 чайної ложки ванільною есенції
  • 3 столові ложки молока
  • 1/2 чашки борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 яєчних білка
  • Трохи масла, щоб змастити сковороду

Спосіб приготування:

  1. Спочатку розділіть яйця на жовтки і білки, помістіть в дві великі миски.
  2. Додайте до жовтків молоко, цукор, щіпку солі, ванільну есенцію і олію, перемішайте.
  3. Потім просійте борошно і розпушувач на яєчну суміш, все добре перемішайте, поки маса не стане однорідною, без великих грудочок, і відставте в сторону.
  4. Тепер за допомогою електричного міксера почніть збивати яєчні білки на середній швидкості. Приблизно через дві хвилини, коли яєчні білки почнуть густіти, додайте до них столову ложку цукру і збивайте їх на середній швидкості ще дві-три хвилини або поки не утворюються жорсткі піки.
  5. Додайте яєчні білки в тісто для млинців в три прийоми і акуратно перемішайте, стежачи за тим, щоб не зруйнувати бульбашки повітря.
  6. Розігрійте антипригарну сковороду на слабкому вогні і змастіть каструлю невеликою кількістю масла. Спочатку налийте дві-три ложки рідкого тесту, потім почекайте дві хвилини і додайте ще одну ложку. Тепер накрийте кришкою і готуйте протягом п'яти хвилин, поки центр млинчика не стане злегка тремтіти, потім за допомогою лопатки обережно переверніть його.
  7. Накрийте і готуйте ще п'ять хвилин на цій стороні. Таким же чином зробіть інші млинці.

Як подавати хоткейки

Посипте їх цукровою пудрою і подавайте з улюбленими фруктами, сиропом, збитими вершками або морозивом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом найсмачніших бананових оладок на кефірі .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти