Випічка нашвидкуруч: яблучний штрудель з родзинками і горіхами

4 квітня 2018, 10:10
Штрудель з листкового тіста з яблуками

Штрудель з яблучною начинкою. Фото: depositphotos.com

Якщо у вас немає часу готувати справжнє витяжне тісто для штруделя, замініть його готовим листковим – дріжджовим або прісним. Замість яблук можна використовувати груші, персики або вишні.

Штрудель з листкового тіста з яблуками

Реклама

Інгредієнти:

  • 250 г листкового тіста
  • 500 г яблук
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1-2 ч.л. меленої кориці
  • 150 г цукру
  • 1/3 склянки волоських горіхів
  • 1 яйце
  • цукрова пудра

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Листкове тісто розморозити і розкачати на присипаній борошном поверхні.
  2. Яблука помити і очистити від шкірки. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
  3. Змішати яблука з родзинками, цукром, меленими горіхами і корицею.
  4. Візуально розділити тісто на три частини. У центр покласти яблучну начинку, накрити правою частиною тіста. Змастити яйцем і накрити лівою частиною тіста. Зверху зробити діагональні надрізи.
  5. Змастити штрудель яйцем або молоком за допомогою силіконового пензлика.
  6. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 25-30 хвилин або до золотистого кольору.
  7. Готовий штрудель посипати просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом штруделя з вишнею. Ми також писали, як приготувати яблучний штрудель з лаваша. Крім цього, ми розповідали, як спекти пісний яблучний пиріг.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: