Приготувати яблучний пиріг не представляє ніякої складності: звичайний бісквіт (три яйця, по склянці цукру і піску плюс розпушувач) і яблука. Але хочеться кулінарного розмаїття. І ось яблучний штрудель з лаваша – це саме те, що потрібно. Звичайнісінький лаваш, багато соковитих яблук і крапелька фантазії зроблять свою справу, пише liza.ua.
- Інгредієнти
4 тонких лаваша, 1 кілограм кисло-солодких яблук, 4 столових ложки лимонного соку, 70 г цукру, 100 г галетного печива, 100 г вершкового масла, одне яйце, 1 чайна ложка меленої кориці, щіпка ваніліну (або один пакетик ванільного цукру).
- Приготування
Яблука потрібно очистити від шкірки, видалити насіннєві коробочки, нарізати кубиками середньої величини. У сковороді потрібно розтопити вершкове масло, висипати яблука, цукор, вилити лимонний сік, приправити корицею і ваніліном (або однією чайною ложкою ванільного цукру) і, помішуючи, тушкувати хвилин десять. Масло з цукром повинні утворити рідку карамель, а частина яблучного соку – випаруватися. Довго тримати не треба, інакше яблука перетворяться в пюре.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Галети подрібнити в крупну крихту ножем або блендером. Замість печива можна використовувати панірувальні сухарі. Вони вберуть в себе яблучний сік і не дадуть лавашу розм'якнути. Змішайте крихти з яблучною масою і викладіть смужкою на край лаваша. Потім поверніть лаваш рулетом, починаючи з того боку, на яку ви виклала начинку. Викладіть рулети на деко, застелене папером для випічки. Смажте майбутні штрудели злегка збитим яйцем і прісипте цукром і корицею. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 200 градусах хвилин 20. Коли утворюється апетитна, рум'яна, ароматна і хрустка цукрово-корична корочка – штрудель готовий.