Смачні салати нашвидкуруч – 3 прості рецепти

28 травня 2021, 10:29
Це крабовий із помідорами і сиром, з куркою та яблуками і ще з тунцем і кукурудзою

Салати бувають різними, і їх практично неможливо приготувати несмачно. Ви берете свої улюблені інгредієнти та поєднуєте, звісно, враховуючи їхню поєднуваність одного з одним. Ми розповідали, які салати можна приготувати із сезонного редису, а в цій добірці – три рецепти простих, швидких і ситних салатів.

У календарі свят травня знайдете найкращі ідеї для вдалих подарунків.

Реклама

Крабовий салат із помідорами і сиром

Рецепти салатів з крабовими паличками

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • зубчик часнику – 2 шт.;
  • майонез – 2 ст. л.

Спосіб приготування

Реклама
  1. Помідори промити, часник очистити.
  2. У миску нарізати соломкою помідори і додати пресований часник.
  3. Додати нарізані крабові палички і тертий сир.
  4. Заправити майонезом і перемішати салат.
  5. Викласти в салатницю і подавати.

Читайте також:

Курячий салат із яблуками і горіхами

Салат з курки і яблук

Інгредієнти

Реклама
  • готове куряче м'ясо – 450 г;
  • жменя помідорів чері;
  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.;
  • волоські горіхи – 1/4 склянки;
  • тертий чедер – 50 г;
  • яблучний оцет – 1-2 ст. л.;
  • діжонська гірчиця – 2 ч. л.;
  • качан салату-латуку;
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе (варене, запечене) наріжте соломкою.
  2. У мисці змішайте оливкову олію, оцет, гірчицю, сіль і перець.
  3. Салат помийте і обсушіть, помідори чері розріжте навпіл.
  4. Яблуко помийте і наріжте тонкими скибочками.
  5. Додайте в миску із заправкою шматочки салату, перемішайте.
  6. Розподіліть на порційні тарілки, зверху викладіть шматочки філе і яблука, посипте чері, горіхами і тертим сиром.

Салат із тунця з кукурудзою, яйцями і огірками

Салат з тунця з огірком

Інгредієнти

  • консервований тунець шматочками – 1 б. (190 г);
  • консервована кукурудза – 1 б.;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • свіжий огірок – 1-2 шт.;
  • майонез – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити, остудити і почистити. Нарізати кубиками.
  2. Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кубиками.
  3. Тунця дістати з розсолу і розім'яти виделкою.
  4. Змішати всі інгредієнти в салатниці, заправити майонезом, посолити і поперчити за смаком.
  5. За бажанням прикрасити салат з тунця листочками зелені.

Тут зібрано 10 рецептів овочевих салатів, які ви готуватимете завжди.