Весняний картопляний салат: рецепт із зеленню, помідорами чері і фетою

3 травня 2018, 13:29
Смачний і оригінальний салат, який цілком може замінити повноцінний обід

Картопляний салат Фото: valeria_aksakova / Freepik

Картопляні салати традиційно асоціюються із зимовим меню. Але їх можна готувати і в теплу пору року – із зеленню, помідорами чері і фетою.

Картопляний салат з овочами і сиром

Реклама

Складові:

  • пучок салатного міксу
  • 2-3 шт. картоплі
  • жменю помідорів чері
  • 100 г фети
  • половина червоної цибулини
  • сіль перець
  • італійські трави
  • рослинна олія

Для заправки:

  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. гірчиці в зернах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Картоплю добре помити і, не очищаючи, розрізати на часточки. Посипати сіллю, перцем і італійськими травами. Скропити олією, викласти на деко в один шар і запекти в розігрітій духовці до рум'яної скоринки.
  2. Помідори черрі помити і розрізати навпіл. Червону цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  3. Салатні листя замочити на півгодини холодній воді. Помити, обсушити і порвати руками на тарілку.
  4. Зверху розкласти шматочки запеченої картоплі, половинки томатів черрі, розкрошену фету і тонко нарізаний червоний лук.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю. Полити салат.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати весняний салат з яєць з анчоусами.

Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:

Реклама