Щоб грінки для салату були смачніше, запікайте їх разом з розмарином, часником і розкладеними зверху шматочками бекону.
"Цезар" з куркою на грилі
Інгредієнти:
- Курка
- Вершкове масло
- Тостерний хліб
- Салат айсберг
- Бекон
- Рослинна олія
- Яйця
- Гірчиця
- Лимон
- Сіль, перець
- Пармезан
- Розмарин
- Часник
- Помідори чері
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Для початку обробляємо курку на порційні шматки.
- Нарізаємо часник разом з розмарином, мнемо руками. Натираємо курку цією сумішшю. Для приготування салату ми використовуємо стегенця, а решту курки маринуємо і їмо як шашлик.
- Юрій рекомендує приготувати соус для салату "Цезар" на основі домашнього майонезу. Для цього відокремлюємо жовтки від білків, додаємо гірчицю. На 2 жовтки нам знадобиться 1-2 ст.л. гірчиці. Тонкою цівкою вливаємо олію. Додаємо лимон, сіль і суміш мелених перців. Натираємо пармезан або інший сир за смаком, перемішуємо.
- Тостерний хліб змащуємо вершковим маслом, додаємо трохи нарізаного розмарину і часнику. Підсмажуємо на грилі, поклавши зверху скибочки бекону.
- Салат айсберг нариваємо в миску і заправляємо нашим соусом. Перемішуємо руками.
- Кладемо на решітку гриля бекон.
- Робимо на курці надрізи і смажимо її на грилі до готовності.
- Знімаємо з решітки хліб і бекон. Бекон додаємо до салату цілком, хліб рвемо руками.
- Нарізаємо м'ясо великими шматочками і додаємо до салату. Потім додаємо розрізані навпіл помідори чері. І останній крок – крупно натертий пармезан.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.