Весняні салати зі свіжої зелені й овочів: ТОП-5 рецептів

17 травня 2020, 12:06
Рецепти легких весняних салатів з фото

Легкий весняний салат

Весною багато людей страждають від авітамінозу. Волосся, що січеться, ламкі нігті, втома, сонливість – все це ознаки дефіциту корисних речовин. Щоб поліпшити своє самопочуття і підвищити захисні сили організму, досить включити у свій раціон більше свіжих овочів, фруктів і зелені.

Весняні салати – це справжнє джерело необхідних вітамінів. Тож сміливо творіть на кухні, змішуйте інгредієнти, додавайте горіхи, сухофрукти та насіння, заправляйте оливковою олією або натуральним йогуртом.

Реклама

Весняний салат з тунцем

Весняний салат з тунцем

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 банка тунця шматочками
  • 1/2 зеленого перцю
  • 1/2 жовтого перцю
  • Жменя помідорів чері
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 пучок шпинату
  • Жменя маслин

Читайте також:

Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. соку лайма
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як приготувати смачний і корисний салат:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити і обсушити.
  2. Перець нарізати смужками, помідори чері розрізати навпіл.
  3. Червону цибулю і маслини тонко нарізати.
  4. Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
  5. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Зелений салат з яблуками й авокадо

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яблуко Гренні Сміт (або Ренет Симиренка) – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Салатне листя – невеликий пучок (приблизно 40-50 г)
  • Петрушка – кілька гілочок
  • Підсмажені мигдалеві пластівці – 2 ст. л.
  • Сушена журавлина – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Суміш прованських трав – за смаком
  • Сіль, мелений перець

Для заправки:

  • Оливкова олія – 4-5 ст. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Гірчиця зерниста – 1 ч. л. з гіркою

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для заправки в маленькій баночці. Якщо потрібно, посоліть. Закрийте кришкою і добре струсіть.
  2. На тарілку викладіть жменю промитого салатного листя, злегка полийте заправкою.
  3. Яблуко та авокадо почистіть, наріжте тонкими скибочками.
  4. Викладіть зверху на зелень і збризніть лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Полийте заправкою, приправте травами і перцем за смаком, посипте горішками і журавлиною, прикрасьте петрушкою.
  6. Подавайте салат відразу після приготування.

Легкий салат з буряком, кукурудзою і куркою

Салат з курки з кукурудзою і буряками

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 300 г вареного буряка
  • 200 г варено-копченої курки
  • 1 свіжий огірок
  • 75 г мікс-салату
  • 100 г помідорів чері
  • 150 г фети
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1/2 ст. л. яблучного оцту
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заправку: у мисці збийте виделкою оливкову олію, оцет, гірчицю.
  2. Курку розберіть і наріжте скибочками. Помідори розріжте навпіл, огірки тонко поріжте.
  3. Нарізану кубиками фету перемішайте із соусом з гірчиці.
  4. Буряк почистіть і наріжте кубиками.
  5. Змішайте кукурудзу, буряк, курку, помідори, огірки, фету. Заправте оливковою олією.
  6. Для подачі викладіть спочатку листя салату, потім – приготовлену суміш.

Салат з молодої капусти і редиски

Зелений салат з редисом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 250 г
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Редис – 7 шт.
  • Кілька гілочок кропу
  • Кілька стебел зеленої цибулі
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених перців

Спосіб приготування:

  1. Капусту, редиску, огірки і зелень промити і обсушити.
  2. Огірки і редис нарізати тонкими кружальцями.
  3. Капусту тонко нашаткувати, зелень дрібно посікти. Скласти в миску, посолити і злегка пом'яти руками.
  4. Додати редис і огірки.
  5. Перемішати салат, поперчити і заправити його оливковою олією, змішаною з лимонним соком.
  6. Наш смачний і корисний салат з капусти, редиски та огірків готовий. Подавайте його до столу із хрустким свіжим хлібом або як гарнір до м'ясних страв.

Корисний овочевий салат з нутом

Рецепти овочевих салатів

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 пучок салатного листя
  • Жменя помідорів чері (жовтих і червоних)
  • 1 стигле авокадо
  • 1/2 банки консервованого гороху нуту
  • 1/4 ч. л. сухих трав
  • 1/2 ст. л. білого винного оцту або лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Для заправки змішати сухі трави, оцет, сіль, перець, оливкову олію і пропущений через прес часник.
  2. Салатне листя помити, обсушити, порвати руками і викласти в тарілку.
  3. Помідори чері помити, розрізати навпіл або начетверо.
  4. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. За бажанням скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніла.
  5. Викласти всі інгредієнти на зелень, полити заправкою і дати настоятися 10-15 хвилин перед подачею.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами весняних салатів з редиски. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити салат з креветками, мандаринами і фетою.