Головна Сьогодні

Як приготувати салат зі шпинату: три весняні рецепти

Рецепти легких і смачних салатів зі шпинату

Хочете приготувати смачний салат зі свіжого шпинату? У цьому немає нічого складного. Корисну весняну зелень можна поєднувати з різними інгредієнтами: овочами, фруктами, куркою, рибою, горіхами і вареними яйцями.

Салати зі шпинату зазвичай заправляють соусом вінегрет, натуральним йогуртом або просто оливковою олією, додаючи спеції.

Салат зі шпинату з тунцем і овочами

Весняний салат з тунцем
Весняний салат з тунцем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 банка тунця шматочками
  • 1/2 зеленого перцю
  • 1/2 жовтого перцю
  • Жменя помідорів чері
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1 пучок шпинату
  • Жменя маслин

Для заправки:

  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. соку лайма
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити і обсушити.
  2. Перець нарізати смужками, помідори чері розрізати навпіл.
  3. Червону цибулю і маслини тонко нарізати.
  4. Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
  5. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Дивіться відео, як зробити салат у пекінській капусті:

Салат зі шпинату з яблуком

Салат зі шпинату з яблуком
Салат зі шпинату з яблуком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 зелені яблука
  • Жменя свіжого молодого шпинату
  • 30 г волоських горіхів
  • 2 стебла селери
  • 50 мл натурального йогурту
  • 1 ст. ложка гірчиці в зернах
  • Оливкова олія
  • Перець

Спосіб приготування:

  1. Видалити серцевину в яблук і нарізати їх кубиками. Додати листя шпинату і тонко нарізане стебло селери.
  2. Горіхи подрібнити в кавомолці й додати в салат разом з гірчицею в зернах.
  3. Заправити невеликою кількістю оливкової олії і йогурту.
  4. Перемішати і приправити чорним перцем.

Флорентійський салат зі шпинатом

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 2 яєчні жовтки
  • 90 г тонко нарізаної шинки пармської
  • 2 несолодкі білі булочки
  • 75 г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. гірчиці
  • 1/2 ст. л. білого винного оцту
  • 2 ст. л. подрібненого естрагону
  • 225 г суміші шпинату і руколи
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця протягом 5 хвилин. Остудіть, почистіть, розріжте начетверо.
  2. Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотистої скоринки, викладіть на паперовий рушник, щоб убрався зайвий жир.
  3. Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій самій пательні до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  4. Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопіть вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. Вкінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
  5. Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, грінки, полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти