Хочете приготувати смачний салат зі свіжого шпинату? У цьому немає нічого складного. Корисну весняну зелень можна поєднувати з різними інгредієнтами: овочами, фруктами, куркою, рибою, горіхами і вареними яйцями.
Салати зі шпинату зазвичай заправляють соусом вінегрет, натуральним йогуртом або просто оливковою олією, додаючи спеції.
Салат зі шпинату з тунцем і овочами
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 банка тунця шматочками
- 1/2 зеленого перцю
- 1/2 жовтого перцю
- Жменя помідорів чері
- 1/2 червоної цибулини
- 1 пучок шпинату
- Жменя маслин
Для заправки:
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. соку лайма
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Шпинат помити і обсушити.
- Перець нарізати смужками, помідори чері розрізати навпіл.
- Червону цибулю і маслини тонко нарізати.
- Викласти зелень і овочі в салатницю, додати шматочки тунця.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Дивіться відео, як зробити салат у пекінській капусті:
Салат зі шпинату з яблуком
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 зелені яблука
- Жменя свіжого молодого шпинату
- 30 г волоських горіхів
- 2 стебла селери
- 50 мл натурального йогурту
- 1 ст. ложка гірчиці в зернах
- Оливкова олія
- Перець
Спосіб приготування:
- Видалити серцевину в яблук і нарізати їх кубиками. Додати листя шпинату і тонко нарізане стебло селери.
- Горіхи подрібнити в кавомолці й додати в салат разом з гірчицею в зернах.
- Заправити невеликою кількістю оливкової олії і йогурту.
- Перемішати і приправити чорним перцем.
Флорентійський салат зі шпинатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 2 яєчні жовтки
- 90 г тонко нарізаної шинки пармської
- 2 несолодкі білі булочки
- 75 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. гірчиці
- 1/2 ст. л. білого винного оцту
- 2 ст. л. подрібненого естрагону
- 225 г суміші шпинату і руколи
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть яйця протягом 5 хвилин. Остудіть, почистіть, розріжте начетверо.
- Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотистої скоринки, викладіть на паперовий рушник, щоб убрався зайвий жир.
- Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій самій пательні до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
- Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопіть вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. Вкінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
- Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, грінки, полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.