Великий піст 2019: рецепт локшини з овочами і тофу

29 березня 2019, 09:00
Японський соєвий сир допоможе отримати денну норму білка

Великий піст 2019 розпочався 11 березня і триватиме до 27 квітня. Впродовж усього цього періоду не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. У той же час, піст – не привід відмовлятися від смачної їжі. Ми радимо приготувати на вечерю локшину з овочами і соєвим сиром тофу – таке блюдо вас приємно здивує.

Локшина з овочами і тофу

Реклама

Складові:

  • Сир тофу – 400 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Локшина або спагеті – 350 г
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – ​​2.5 столові ложки
  • Селера – 2 стеблини
  • Перець червоний солодкий – 1 шт.
  • Цукіні – 1-2 шт.
  • Соус соєвий – 1/4 склянки
  • Олія кунжутна – 1/2 чайної ложки
  • Кінза – за смаком

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Натріть моркву, наріжте селера, перець наріжте соломкою, а цукіні кружечками. Тофу наріжте невеликими кубиками, обсушіть на паперовому рушнику, щоб видалити надлишки рідини.
  2. Зваріть локшину за інструкцією на упаковці, відкиньте на друшляк. Викладіть в чашу, скропіть олією, перемішайте, накрийте, щоб не охолола.
  3. Розігрійте на сковороді 1 ст. л. рослинного масла, обсмажте тофу 2 хвилини до світло-коричневого кольору, перевернувши один раз. Викладіть на тарілку.
  4. На сковороду налийте олію, що залишилася, додайте перець, моркву, селеру, рубаний часник, смажте 2 хвилини. Потім викладіть кружечки цукіні, розрізані навпіл, смажте ще 4 хвилини. Додайте соєвий соус, тофу, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, полийте кунжутною олією, перемішайте.
  5. Викладіть локшину і тушковані овочі з тофу на порційні тарілки, прикрасьте гілочками кінзи.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писали, як приготувати пісні макарони з томатним соусом і маслинами. Ми також ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв: