Вечеря в скандинавському стилі: готуємо маринований оселедець з картопляним гарніром

5 жовтня 2020, 18:06
Рецепт ситної і смачної вечері з риби

Оселедець по-скандинавськи

Жирна морська риба особливо корисна восени. Вона містить багато омега-3 жирних кислот, які полегшують симптоми тривожності, підвищують гормони радості. Риба – прекрасне джерело білка і вітамінів А, Е і D, тому її потрібно їсти мінімум 2-3 рази в тиждень.

Маринований оселедець з відвареною картоплею і кропом – улюблена страва скандинавів. Її легко готувати, тому це відмінний рецепт для сімейної вечері.

Реклама

Оселедець по-скандинавськи

Оселедець по-скандинавськи

Інгредієнти:

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 233 ккал на 100 г

Для оселедця:

Реклама
  • 4 рибини по 100 г
  • 100 мл води
  • Сік двох лимонів
  • 1 ч.л. перцю горошком
  • 2 лаврові листки
  • 1 ст.л. білого винного оцту
  • 1 ч.л. солі

Читайте також:

Для гарніру:

  • 250 г картоплі
  • 100 мл майонезу
  • 1 ст.л. свіжого кропу
  • 1 ст.л. цільнозернової гірчиці
  • Сік половини лимона
  • Сіль і мелений чорний перець

Дивіться відео, як приготувати оселедець по-шведськи:

Спосіб приготування:

  1. Зробити маринад для оселедця. Для цього змішати воду, сік лимонів, перець горошком, лавровий лист, білий винний оцет і сіль. Довести до кипіння на повільному вогні.
  2. Після закипання зменшити нагрів, додати рибу і варити її близько 12 хвилин до готовності.
  3. Для гарніру відварити картоплю, розрізати навпіл і викласти у велику миску.
  4. Окремо змішати майонез, нарізаний кріп, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець. Додати соус до картоплі, щоб він повністю його покрив.

Як подавати страву

Злити маринад з риби і потім покласти її поверх картоплі. Прикрасити страву кропом і подавати на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату з оселедця, авокадо і буряка, а також писали, як приготувати оселедець під шубою.