Ранкова піца з беконом, яйцем і помідорами

15 листопада 2019, 17:56
Таку піцу можна приготувати на сніданок на вихідних

Піца з беконом, яйцями і помідорами

Піца може бути як фастфудом на ходу, так і дорогим обідом в ресторані. А ще – простим, смачним і незвичайним сніданком вихідного дня .

Дивіться відео, як приготувати піцу на хлібі за 5 хвилин:

Реклама

Пропонуємо приготувати саме таку піцу: з беконом, томатами, моцарелою і найранковішим продуктом – яйцями!

Читайте також:

Реклама

Ранкова піца від Даші Малахової

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 3-4 смужки бекону
  • 2-3 кульки моцарели
  • 1 помідор
  • 2 курячих яйця
  • 3 перепелиних яйця
  • 2 ст. л. соусу песто
  • Оливкова олія
  • Чорний перець
  • Сіль

Для тіста:

Реклама
  • 300-400 г борошна
  • 10 г дріжджів
  • 100 мл молока
  • 15 г меду
  • Оливкова олія
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно, щоб наситити його киснем. Залийте дріжджі теплим молоком і додайте мед. Залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі забродили. Додайте борошно і сіль. Замісити тісто, додаючи потроху воду.
  2. Накрийте серветкою і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин. Коли тісто збільшиться в два рази, вимісити ще раз, додавши трохи оливкового масла.
  3. Розкачайте тісто і викладіть на камінь для піци. Змастіть соусом песто.
  4. Помідор наріжте кружальцями і викладіть на корж для піци. Додайте смужки бекону, моцарелу, розібравши кульки сиру руками.
  5. Вбийте на корж яйця і трохи підсолити. Випікайте протягом 15 хвилин при температурі 170 ° С.
  6. Готову піцу полийте невеликою кількістю оливкової олії і поперчіть.

Яким має бути тісто для піци

  • За консистенцією і складом тісто для піци повинно вийти схожим на тісто для вареників , тільки трохи м'якше. Його обов'язково потрібно ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
  • Професійні піцайоло розкачують тісто руками, але якщо досвіду не вистачає, можно взяти качалку. Слідкуйте, щоб краї були вище, ніж основна частина, тоді вони не підгорять.
  • Щоб тісто не прилипало до столу, за допомогою спеціальної лопатки для піци підсипати під низ борошно. Готовий "млинець" повинен бути максимально тонким, без дірок. Найкраще заздалегідь покласти його на деко, на якому ви і будете викладати інгредієнти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати турецьку піцу піде . "Сьогодні" також писали, як приготувати тісто для піци в хлібопічці .