I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Турецькі коржі піде: рецепт з м'ясним фаршем і овочами

Відкритий пиріг піде часто називають турецької піцою

Піде – це національна турецька страва , яка схожа на піцу. Форма піде нагадує човник з м'ясним фаршем, але начинка дуже соковита через велику кількість у ній овочів: цибулі, зелені, помідорів.

Дивіться відео, як приготувати смачну піцу:

Реклама

Іншим поширеним варіантом є піде із сиром і яйцем.

Читайте також:
Піца в хлібопічці

Реклама

ПІДЕ з м'ясною начинкою

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Реклама

Для опари:

  • 11 г сухих дріжджів
  • 100 мл води
  • 1 ст.л. борошна

Для тіста:

  • 1 кг борошна
  • 1 ст. л. без верху солі
  • 550 мл води
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • опара

Для начинки:

  • 1 кг жирного яловичого фаршу
  • 1 болгарський перець, запечений на грилі
  • 1 помідор
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 0,5-1 ч.л. чорного меленого перцю
  • 1,5 – 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. сушеної м'яти
  • 3 ст. л. подрібнений свіжої кінзи
  • 3 ст. л. подрібненої свіжої петрушки
  • 1 ст. л. свіжої подрібненої м'яти
  • 150 мл води

Для змазування:

  • 1 яйце
  • 70 г розтопленого вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Зробити опару: в мисці дріжджі залити теплою водою, розмішати до розчинення, додати 1 ст. л. борошна, розмішати, залишити на 10-15 хвилин для брожженія.
  2. У чашку кухонної машини з насадкою "гак" всипати 1 кг борошна, сіль, влити теплу воду, рослинну олію, дріжджову опару. Замісити тісто. Тісто має бути не липким і м'яким. Прикрити кришкою або вологою серветкою і прибрати в тепле місце для підйому на 1,5 години.
  3. Поки підходить тісто, приготуйте начинку.
  4. До чашку покладіть яловичий фарш, дрібно нарізані помідор, ріпчасту цибулю й запеченій перець без шкірки, посолити, поперчити, додати зелень. Ретельно перемішати, поступово додаючи воду (вона додасть соковитість нашій начинці).
  5. Готове тісто розділити на 20 шматків. Шматочки розкачати в овальні коржики завдовжки приблизно 10 см. Рівномірно розподілити фарш по тісту, не доходячи до країв 1 см. Загнути краї тіста (1,5-2 см) на фарш, сформувавши піде у вигляді "човників".
  6. Піде перекласти на листи, застелені папером для випічки, змастити збитим яйцем, і поставити запікатися в розігріту до 230 °С духовку на 15-20 хвилин.
  7. Гарячі піде змастити розтопленим вершковим маслом і відразу ж подавати.

Як обрати фарш для ПІДЕ

  • Консистенція фаршу не маєбути пастообразною. В іншому випадку його зробили із зіпсованого м'яса, яке вже встигло втратити пружну структуру волокон.
  • Понюхайте фарш перед купівлею: він не повинен погано пахнути. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу.
  • Звертайте увагу на колір фаршу. М'ясо не має бути завітряним.
  • Якщо з фаршу виділяється волога – значить, до нього додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також рідина з'являється від того, що фарш заморожували.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати соковиті чебуреки на заварному тісті . "Сьогодні" також ділилися рецептом слойок із курячим м'ясом .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти