Головна Сьогодні

Що приготувати на сніданок швидко і корисно: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних і здорових сніданків від знаменитих кулінарів

Якщо вам набридло робити вранці звичайні бутерброди з сиром і ковбасою або їсти пластівці з молоком, то напевно вас цікавить питання, що приготувати на сніданок.

Дивіться відео, чим снідають українці:

Ми поділимося цікавими рецептами нескладних страв, які не тільки подарують вашому організму порцію поживних речовин, але і піднімуть настрій навіть в найнепогожіший ранок.

Пудинг з насінням чіа від Кортні Кардашьян

Пудинг з насінням чіа
Пудинг з насінням чіа
Фото: Unsplash

Час приготування:

  • 3 хвилини + час для настоювання

Інгредієнти:

  • 2 чашки рослинного молока
  • 6-8 столових ложок насіння чіа (додайте 8, якщо ви хочете густіший пудинг)
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • Трохи кленового сиропу зверху (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Змішайте насіння чіа і молоко в мисці або пластиковому контейнері.
  2. Додайте корицю і ваніль, ще раз добре перемішайте.
  3. Накрийте і поставте до холодильника на дві години або на ніч.
  4. Полийте кленовим сиропом або медом. Щоб зробити смак пудингу з насінням чіа яскравішим, додайте підсмажені горіхи і свіжі ягоди. Підійдуть волоські горіхи і малина або чорниця.

Вівсяна каша з яблуками і корицею за рецептом Гордона Рамзі

Вівсянка з яблуками і корицею
Вівсянка з яблуками і корицею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г вівсяних пластівців
  • 4 дрібно нарізаних фініки
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • Щіпка тертого мускатного горіха
  • Щіпка меленого запашного перцю
  • 2 нарізаних яблука
  • 400 мл молока плюс для подачі
  • Морська сіль

Спосіб приготування:

  1. У середню каструлю з товстим дном відправте вівсяні пластівці, фініки, спеції і 3/4 нарізаних яблук. Посоліть, влийте молоко і 400 мл гарячої води.
  2. Поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, поки каша не почне кипіти.
  3. Варіть на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, регулярно помішуючи, до крему. Шматочки яблук повинні розм'якшити, а рідина вбратися.
  4. Подавайте вівсянку разом з шматочками свіжих яблук. Поставте поруч глечик з додатковою порцією молока.

Безглютенові оладки з бананом і малиною від Лізи Глинської

Оладки з бананом на рисовому борошні
Оладки з бананом на рисовому борошні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 банана (200 г)
  • 2 яйця (100 г)
  • 40 г тростинного цукру
  • 100 г рисового борошна
  • 6 г розпушувача
  • 100 г малини
  • Кориця
  • Ваніль

Спосіб приготування:

  1. Збийте блендером банан з цукром і яйцями.
  2. Потім всипте рисове борошно, змішане з розпушувачем. Пробийте до однорідності.
  3. Додайте ягоди, акуратно перемішайте.
  4. Випікайте оладки на розігрітій сковороді з антипригарним покриттям без жиру. Сковороду потрібно розігріти трохи вище середнього, налити тісто і накрити кришкою.
  5. Через кілька хвилин оладки перевернути і знову накрити кришкою.
  6. Смажити ще хвилину і зняти зі сковороди.

Лаваш зі шпинатом і сиром від Аніти Луценко

Лаваш зі шпинатом і сиром
Лаваш зі шпинатом і сиром
Фото: instagram.com/anitasporty

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 брусочок замороженого шпинату
  • 1 ст.л. вершків 10%
  • помідор
  • Сир зниженої жирності
  • Сіль, перець
  • Масло вершкове 82,5% – для змазування сковороди

Спосіб приготування:

  1. Шпинат розморозити або покласти його в чисту сковороду, залити невеликою кількістю води і залишити на 1 хвилину (так він сам розморозиться).
  2. Хлюпнути вершків, додати сіль і перець. Перемішати і готувати 20 секунд, перекласти на тарілку.
  3. Помити сковороду і повернути її на вогонь.
  4. Викласти на лист лаваша шпинат, тертий сир, нарізаний помідор і загорнути.
  5. Наколоти шматочок масла на вилку і змастити ним сковороду.
  6. Викласти лаваш і обсмажити з двох сторін по хвилині під кришкою. За цей час сир повинен розплавитися, а лаваш злегка підрум'янитися.

Гранола з горіхами від Даші Малахової

Гранола з йогуртом
Гранола з йогуртом

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 50 г мигдалю
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г кеш'ю
  • Мелена кориця
  • Сушена журавлина
  • 100 г вівсяних пластівців
  • Насіння льону
  • Кунжут
  • Цедра апельсина
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 3-4 ст. ложки рідкого меду
  • Йогурт для подачі

Спосіб приготування:

  1. Змішайте горіхи, насіння і вівсяні пластівці. Додайте корицю, журавлину і перемішайте. Заправте рослинною олією і медом.
  2. Ретельно перемішайте і перекладіть на деко. Запечіть в мікрохвильовій печі протягом 5-7 хвилин або в духовці, прогрівши до хрусткого стану.
  3. Гранолу трохи остудіть і подавайте з натуральним йогуртом. Зберігати гранолу, яка залишилася, найкраще в банці, що щільно закривається.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити листкову сирну запіканку з гарбузом. "Сьогодні" також поділися рецептом сирних вафель на кефірі від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти