Якщо вам набридло робити вранці звичайні бутерброди з сиром і ковбасою або їсти пластівці з молоком, то напевно вас цікавить питання, що приготувати на сніданок.
Дивіться відео, чим снідають українці:
Ми поділимося цікавими рецептами нескладних страв, які не тільки подарують вашому організму порцію поживних речовин, але і піднімуть настрій навіть в найнепогожіший ранок.
Пудинг з насінням чіа від Кортні Кардашьян
Час приготування:
- 3 хвилини + час для настоювання
Інгредієнти:
- 2 чашки рослинного молока
- 6-8 столових ложок насіння чіа (додайте 8, якщо ви хочете густіший пудинг)
- 1 чайна ложка кориці
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- Трохи кленового сиропу зверху (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Змішайте насіння чіа і молоко в мисці або пластиковому контейнері.
- Додайте корицю і ваніль, ще раз добре перемішайте.
- Накрийте і поставте до холодильника на дві години або на ніч.
- Полийте кленовим сиропом або медом. Щоб зробити смак пудингу з насінням чіа яскравішим, додайте підсмажені горіхи і свіжі ягоди. Підійдуть волоські горіхи і малина або чорниця.
Вівсяна каша з яблуками і корицею за рецептом Гордона Рамзі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г вівсяних пластівців
- 4 дрібно нарізаних фініки
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- Щіпка тертого мускатного горіха
- Щіпка меленого запашного перцю
- 2 нарізаних яблука
- 400 мл молока плюс для подачі
- Морська сіль
Спосіб приготування:
- У середню каструлю з товстим дном відправте вівсяні пластівці, фініки, спеції і 3/4 нарізаних яблук. Посоліть, влийте молоко і 400 мл гарячої води.
- Поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, поки каша не почне кипіти.
- Варіть на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, регулярно помішуючи, до крему. Шматочки яблук повинні розм'якшити, а рідина вбратися.
- Подавайте вівсянку разом з шматочками свіжих яблук. Поставте поруч глечик з додатковою порцією молока.
Безглютенові оладки з бананом і малиною від Лізи Глинської
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 банана (200 г)
- 2 яйця (100 г)
- 40 г тростинного цукру
- 100 г рисового борошна
- 6 г розпушувача
- 100 г малини
- Кориця
- Ваніль
Спосіб приготування:
- Збийте блендером банан з цукром і яйцями.
- Потім всипте рисове борошно, змішане з розпушувачем. Пробийте до однорідності.
- Додайте ягоди, акуратно перемішайте.
- Випікайте оладки на розігрітій сковороді з антипригарним покриттям без жиру. Сковороду потрібно розігріти трохи вище середнього, налити тісто і накрити кришкою.
- Через кілька хвилин оладки перевернути і знову накрити кришкою.
- Смажити ще хвилину і зняти зі сковороди.
Лаваш зі шпинатом і сиром від Аніти Луценко
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 1 брусочок замороженого шпинату
- 1 ст.л. вершків 10%
- помідор
- Сир зниженої жирності
- Сіль, перець
- Масло вершкове 82,5% – для змазування сковороди
Спосіб приготування:
- Шпинат розморозити або покласти його в чисту сковороду, залити невеликою кількістю води і залишити на 1 хвилину (так він сам розморозиться).
- Хлюпнути вершків, додати сіль і перець. Перемішати і готувати 20 секунд, перекласти на тарілку.
- Помити сковороду і повернути її на вогонь.
- Викласти на лист лаваша шпинат, тертий сир, нарізаний помідор і загорнути.
- Наколоти шматочок масла на вилку і змастити ним сковороду.
- Викласти лаваш і обсмажити з двох сторін по хвилині під кришкою. За цей час сир повинен розплавитися, а лаваш злегка підрум'янитися.
Гранола з горіхами від Даші Малахової
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 50 г мигдалю
- 50 г волоських горіхів
- 50 г кеш'ю
- Мелена кориця
- Сушена журавлина
- 100 г вівсяних пластівців
- Насіння льону
- Кунжут
- Цедра апельсина
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 3-4 ст. ложки рідкого меду
- Йогурт для подачі
Спосіб приготування:
- Змішайте горіхи, насіння і вівсяні пластівці. Додайте корицю, журавлину і перемішайте. Заправте рослинною олією і медом.
- Ретельно перемішайте і перекладіть на деко. Запечіть в мікрохвильовій печі протягом 5-7 хвилин або в духовці, прогрівши до хрусткого стану.
- Гранолу трохи остудіть і подавайте з натуральним йогуртом. Зберігати гранолу, яка залишилася, найкраще в банці, що щільно закривається.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити листкову сирну запіканку з гарбузом. "Сьогодні" також поділися рецептом сирних вафель на кефірі від Юлії Висоцької.