I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на сніданок швидко і корисно: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних і здорових сніданків від знаменитих кулінарів

Якщо вам набридло робити вранці звичайні бутерброди з сиром і ковбасою або їсти пластівці з молоком, то напевно вас цікавить питання, що приготувати на сніданок.

Дивіться відео, чим снідають українці:

Реклама

Ми поділимося цікавими рецептами нескладних страв, які не тільки подарують вашому організму порцію поживних речовин, але і піднімуть настрій навіть в найнепогожіший ранок.

Читайте також:

Реклама

Пудинг з насінням чіа від Кортні Кардашьян

Пудинг з насінням чіа
Пудинг з насінням чіа / Фото: Unsplash

Час приготування:

Реклама
  • 3 хвилини + час для настоювання

Інгредієнти:

  • 2 чашки рослинного молока
  • 6-8 столових ложок насіння чіа (додайте 8, якщо ви хочете густіший пудинг)
  • 1 чайна ложка кориці
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • Трохи кленового сиропу зверху (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Змішайте насіння чіа і молоко в мисці або пластиковому контейнері.
  2. Додайте корицю і ваніль, ще раз добре перемішайте.
  3. Накрийте і поставте до холодильника на дві години або на ніч.
  4. Полийте кленовим сиропом або медом. Щоб зробити смак пудингу з насінням чіа яскравішим, додайте підсмажені горіхи і свіжі ягоди. Підійдуть волоські горіхи і малина або чорниця.

Вівсяна каша з яблуками і корицею за рецептом Гордона Рамзі

Вівсянка з яблуками і корицею
Вівсянка з яблуками і корицею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г вівсяних пластівців
  • 4 дрібно нарізаних фініки
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • Щіпка тертого мускатного горіха
  • Щіпка меленого запашного перцю
  • 2 нарізаних яблука
  • 400 мл молока плюс для подачі
  • Морська сіль

Спосіб приготування:

  1. У середню каструлю з товстим дном відправте вівсяні пластівці, фініки, спеції і 3/4 нарізаних яблук. Посоліть, влийте молоко і 400 мл гарячої води.
  2. Поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, поки каша не почне кипіти.
  3. Варіть на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, регулярно помішуючи, до крему. Шматочки яблук повинні розм'якшити, а рідина вбратися.
  4. Подавайте вівсянку разом з шматочками свіжих яблук. Поставте поруч глечик з додатковою порцією молока.

Безглютенові оладки з бананом і малиною від Лізи Глинської

Оладки з бананом на рисовому борошні
Оладки з бананом на рисовому борошні

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 банана (200 г)
  • 2 яйця (100 г)
  • 40 г тростинного цукру
  • 100 г рисового борошна
  • 6 г розпушувача
  • 100 г малини
  • Кориця
  • Ваніль

Спосіб приготування:

  1. Збийте блендером банан з цукром і яйцями.
  2. Потім всипте рисове борошно, змішане з розпушувачем. Пробийте до однорідності.
  3. Додайте ягоди, акуратно перемішайте.
  4. Випікайте оладки на розігрітій сковороді з антипригарним покриттям без жиру. Сковороду потрібно розігріти трохи вище середнього, налити тісто і накрити кришкою.
  5. Через кілька хвилин оладки перевернути і знову накрити кришкою.
  6. Смажити ще хвилину і зняти зі сковороди.

Лаваш зі шпинатом і сиром від Аніти Луценко

Лаваш зі шпинатом і сиром
Лаваш зі шпинатом і сиром

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 брусочок замороженого шпинату
  • 1 ст.л. вершків 10%
  • помідор
  • Сир зниженої жирності
  • Сіль, перець
  • Масло вершкове 82,5% – для змазування сковороди

Спосіб приготування:

  1. Шпинат розморозити або покласти його в чисту сковороду, залити невеликою кількістю води і залишити на 1 хвилину (так він сам розморозиться).
  2. Хлюпнути вершків, додати сіль і перець. Перемішати і готувати 20 секунд, перекласти на тарілку.
  3. Помити сковороду і повернути її на вогонь.
  4. Викласти на лист лаваша шпинат, тертий сир, нарізаний помідор і загорнути.
  5. Наколоти шматочок масла на вилку і змастити ним сковороду.
  6. Викласти лаваш і обсмажити з двох сторін по хвилині під кришкою. За цей час сир повинен розплавитися, а лаваш злегка підрум'янитися.

Гранола з горіхами від Даші Малахової

Гранола з йогуртом
Гранола з йогуртом

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 50 г мигдалю
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г кеш'ю
  • Мелена кориця
  • Сушена журавлина
  • 100 г вівсяних пластівців
  • Насіння льону
  • Кунжут
  • Цедра апельсина
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 3-4 ст. ложки рідкого меду
  • Йогурт для подачі

Спосіб приготування:

  1. Змішайте горіхи, насіння і вівсяні пластівці. Додайте корицю, журавлину і перемішайте. Заправте рослинною олією і медом.
  2. Ретельно перемішайте і перекладіть на деко. Запечіть в мікрохвильовій печі протягом 5-7 хвилин або в духовці, прогрівши до хрусткого стану.
  3. Гранолу трохи остудіть і подавайте з натуральним йогуртом. Зберігати гранолу, яка залишилася, найкраще в банці, що щільно закривається.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити листкову сирну запіканку з гарбузом. "Сьогодні" також поділися рецептом сирних вафель на кефірі від Юлії Висоцької.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти