Сирні гомбовці по-закарпатськи: рецепт дня

28 травня 2020, 10:10
Гомбовці – національна страва української кухні

Гомбовці з сиру

Гомбовці – це десерт з тіста, дуже популярний на Закарпатті. Ми розповімо, як зробити солодкі сирні гомбовці. Таку страву можна приготувати вранці замість сирників або лінивих вареників. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!

Гомбовці сирні

Реклама

Гомбовці з сиру

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 263 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 250 г домашнього сиру
  • 5 ст. л. манної крупи
  • 1-2 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • Сіль

Читайте також:

Окремо:

Реклама
  • 4-6 ст. л. мелених сухарів
  • 1-2 ст. л. вершкового масла
  • Цукор – за смаком
  • Мелена кориця
  • Ягоди – для прикраси

Дивіться відео, як зробити закарпатську піцу:

Спосіб приготування:

  1. Свіжий сир перетираємо крізь сито, до нього додаємо манку, цукор, сіль і яйця. Добре перемішуємо, щоб не утворилися грудки. Даємо постояти 15-20 хвилин, щоб набухла манка.
  2. Тим часом готуємо на сковороді сухарі. Для цього розтоплюємо вершкове масло і в ньому до золотистого кольору обсмажуємо мелені сухарі. Додаємо цукор і корицю, знімаємо з вогню.
  3. Починаємо варити гомбовці. Із сирної маси формуємо невеликі кульки до 4 см в діаметрі й готуємо їх у підсоленій воді.
  4. Коли кульки піднімуться на поверхню, вони майже готові. Виймаємо їх шумівкою, щоб добре стекла вода, обвалюємо в приготованих сухарях.

Як подавати гомбовці

На Закарпатті подають гомбовці зі сметаною і ягодами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вареники на кефірі з сирною начинкою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами тіста і начинок для несолодких вареників.