Сирна запіканка з динею: рецепт смачного літнього сніданку

6 серпня 2020, 18:26
Готуємо солодку сирну запіканку з динею і лимоном

Запіканка з динею в духовці

Якщо у вас залишилося трохи динної м'якоті, закарамелізуйте її з лимонною цедрою і додайте в класичну сирну запіканку. У підсумку ви отримаєте чудову страву для літнього сніданку, смачну, ситну і корисну.

Сирна запіканка з динею

Реклама

Запіканка з динею в духовці

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 252 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г дині
  • 1 лимон
  • 500 г сиру
  • 180 г сметани
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 4 ст. л. манки

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Сир викласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
  2. Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
  3. Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити насіння і кірки, нарізати маленькими кубиками.
  4. Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
  5. Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.

Як подавати запіканку

Остудити страву, за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки. Подавати зі сметаною, варенням, свіжими ягодами або фруктами.

Дивіться відео, як вибрати смачну диню:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.