ТОП-5 помилок при приготуванні салату

28 грудня 2017, 16:09
Щоб не зіпсувати страву, візьміть на замітку наші поради

Як не зіпсувати салат Фото: freepik.com

Салат – це синонім свіжості і легкості. Однак, на жаль, іноді на столі опиняється щось зовсім протилежне – непривабливого вигляду мікс овочів в жирні йзаправці, де кращі інгредієнти виявилися чомусь десь на дні миски. Які основні помилки ви робите при приготуванні салату, і як їх уникнути – давайте розберемося.

Миєте і відразу перемішуєте

Просочений водою салат не тільки виглядає неапетитно, він ще і не дуже приємний на смак. Тому, якщо у вас є достатньо вільного місця на кухні, придбайте спеціальну сушарку для салату. Якщо ж ні – спробуйте наступну хитрість: пластиковий пакет викладіть паперовими рушниками, помістіть в нього листя салату, потім зав'яжіть пакет так, щоб в ньому залишилося досить багато повітря, і кілька разів струсніть. Після таких маніпуляцій салат добре просушити.

Реклама

Все, что необхідно овочам – це заправка

Зовсім ні. Перед тим як заправляти салат, спочатку необхідно додати до нього спеції. Тому після сушки обов'язково посипте салат сіллю і перцем. У самій заправці також повинні міститися спеції. Одного оливкового масла або лимонного соку буде недостатньо.

Будь-яка заправка підійде

Заправка повинна ідеально поєднуватися з салатом. Наприклад, делікатна рукола не витримає важкого, кремового соусу "Цезар". Пам'ятайте: важке поєднуйте з важким, легке – з легким. Не додавайте занадто багато соусу! Ідеальний салат – це правильний баланс між кількістю заправки і овочів.

Відразу перемішуєте все разом

Деякі інгредієнти потрібно додати в самому кінці, в останню секунду перед подачею. Наприклад, горіхи, помідори, квасоля, як правило, опускаються на дно, тому краще посипати ними салат в кінці і потім вже не заважати. Крім того, овочі з заправкою перемішуйте перед тим, як додати трави – так ви довше збережете їх тонкий аромат.

Реклама

Не використовуєте руки

Насправді кращим способом для перемішування інгредієнтів салату є застосування ваших рук. Салат повинен бути легким і повним повітря. Саме змішування руками дозволяє додати це повітря між овочами і рівномірно розподілити заправку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати французький соус вінегрет для салатів

Дивіться відео, як приготувати святкову закуску з авокадо:

Реклама