ТОП-10 осінніх продуктів, багатих вітаміном С

29 жовтня 2018, 14:54
Ці овочі та фрукти допоможуть не захворіти в холодну погоду

Включіть до меню сезонні фрукти та овочі. Фото: pixabay.com

Вітамін С вітамін є потужним антиоксидантом і допомагає зміцнювати імунну систему, підтримує сполучну тканину і бореться з закладеним носом. Які ж продукти містять багато вітаміну C?

Ягоди

Реклама
Журавлина багата антиоксидантами
Фото: pixabay.com

Це маленькі сховища корисних речовин, включаючи вітамін С, фолієву кислоту, клітковину. Вони допомагають поліпшити пам'ять і знижують ризик розвитку серцевих захворювань і раку.

Серед інших функцій, вітамін С допомагає зміцнити імунну систему і захищає сполучну тканину. Кращі джерела цього вітаміну – полуниця і журавлина.

Різні види капусти

Реклама
Любая капуста содержит витамин С
Фото: pixabay.com

Капуста та її родичі, наприклад, брюссельська і китайська капуста, неймовірно багаті корисними речовинами, які допомагають запобігати раку і хворобі серця. 

Брюссельська капуста містить у чотири рази більше вітаміну С, ніж звичайна. Щоб запастися вітаміном С, краще їсти сиру капусту. Якщо ви її все ж готуєте, краще гасити або готувати в мікрохвильовці, так зберігається більше корисних речовин.

Цитрусові

Реклама
Ешьте лимоны, апельсины и мандарины
Фото: pixabay.com

У цих фруктах міститься велика кількість вітаміну С, калію, пектину та інших речовин, які допомагають боротися з алергією, астмою, раком, катарактою, серцевими хворобами та застуду..

Ківі

Киви можно добавлять в салаты
Фото: pixabay.com

Цей фрукт містить багато вітаміну С і речовин, що стимулюють роботу імунної системи, що може бути корисно при захворюваннях очей, серця і раку. 

Ківі – прекрасне джерело вітаміну С (близько 75 мг в одному фрукті). Щоб зберегти вітамін, краще їсти ківі сирим. Якщо ви поєднуєте ківі з м'ясом або рибою, не залишайте їх надовго в одній посудині – фермент, що міститься в ківі, зробить м'ясо занадто м'яким.

Перець

У перці більше вітаміну С, ніж в апельсинах
Фото: pixabay.com

Солодкий перець і гострий перець чилі не тільки надають смак і колір ваших улюблених страв, але і захищають від серцевих захворювань, втрати зору і закладеності носа.

В одній порції свіжого солодкого перцю міститься більше вітаміну С, ніж в склянці свіжовичавленого апельсинового соку (133 мг проти 82 мг).

Ананас

Ананас підвищить імунітет
Фото: pixabay.com

У народній медицині ананас традиційно використовують для лікування кишкових розладів і запорів. Цей тропічний фрукт також містить протизапальний фермент і корисні речовини, що сприяють імунітету, профілактиці хвороб серця та кісток.

Свіжий ананас – хороше джерело вітаміну С, підвищує імунітет, сприяє загоєнню ран.

Картопля

Корисна як звичайна картопля, так і батат
Фото: pixabay.com

Цей популярний продукт, є прекрасним джерелом корисних речовин, особливо якщо готувати картоплю "в мундирі". Краще вживати її без жиру.

Так як картопля широко поширена, вона є важливим джерелом вітаміну С.

Фейхоа

Фейхоа зміцнює імунітет
Фото: pixabay.com

Включаючи хоча б один плід фейхоа в щоденний раціон, ми відчутно допомагаємо своїй імунній системі. У чашці фейхоа міститься 82% денної норми вітаміну С. Це відомий антиоксидант, що підвищує здатність організму протистояти вірусам і канцерогенному впливу вільних радикалів.

Турнепс

Турнепс можна додавати в салати
Фото: pixabay.com

Цей коренеплід є прекрасним джерелом вітаміну С і необхідних амінокислот. Складні вуглеводи і клітковина роблять його ще кориснішим.

Діючи як потужний антиоксидант, вітамін С бореться з впливом вільних радикалів і зміцнює імунітет.

Гарбуз

Крім вітаміну С, гарбуз містить бета-каротин
Фото: pixabay.com

Гарбуз корисний не тільки тим, що з неї можна робити ліхтарі на Хелловін. Всі види гарбуза містять корисні речовини, які допомагають боротися з акне, серцевими захворюваннями і зайвою вагою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами бадьорості від співачки MamaRika.

Дивіться відео, як правильно зберегти фрукти і овочі на зиму: