"Тещин язик" з кабачків: рецепт гострої заготовки на зиму

21 серпня 2020, 15:21
Рецепт пекучої овочевої закуски з кабачків "Тещин язик" для домашнього консервування

Рецепт кабачків "Кривава Мері" на зиму

Назва "Тещин язик" закріпилася за багатьма гострими овочевими салатами на зиму. Найчастіше "Тещин язик" готують з баклажанів, але цей салат можна зробити з кабачків або огірків.

Якщо ви не любите надто гострі страви, обов'язково видаліть насіння з гіркого перцю.

Реклама

"Тещин язик" на зиму з кабачків

Рецепт кабачків "Кривава Мері" на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 86 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг кабачків
  • 2 гірких перці
  • 2 солодких перці
  • 1 головка часнику
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 1/2 склянки томатної пасти
  • 1 ст.л. 9% оцту
  • 250 мл води
  • Рослинна олія – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розведіть томатну пасту водою і доведіть її до кипіння.
  2. Додайте подрібнений гіркий і солодкий перець і часник, пропущений через прес.
  3. Кабачки наріжте у вигляді язичків (можна нарізати великими кружечками або кубиками), опустіть в киплячий соус і варіть протягом 30 хвилин.
  4. Розкладіть в гарячому вигляді в стерилізовані банки, закатайте, переверніть і укутайте.

Як зберігати заготовку

Зберігайте кабачки в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру в магазині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращим рецептом кабачкової ікри на зиму, а також писали, як зробити незвичайні заготовки з кабачків.