Тертий пиріг з абрикосами: простий рецепт домашньої випічки

22 липня 2021, 11:55
Готуємо смачний пісочний абрикосовий пиріг на сметані. Побалуйте любителів абрикосів простою й апетитною домашньою випічкою

Тертий пиріг – десерт, знайомий багатьом з дитинства. Для нього замішується пісочне тісто, яке попередньо охолоджується в морозилці, а потім натирається на крупній тертці.

Начинка для такого пирога може бути будь-якою: сирною, ягідною, фруктовою. Багато господині печуть тертий пиріг з варенням, наприклад, з абрикосовим.

Реклама

А якщо ви поки що в роздумах, як провести відпустку і літо загалом, шукайте ідеї в календарі лайфхаків.

Побачити різноманітність справжньої жіночої краси без ретуші, а не тільки ідеальні обличчя і тіла в медіа та рекламі, можна за допомогою проєкту #ПокажітьНас і бренду Dove.

Тертий абрикосовий пиріг

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна
  • 3 жовтки
  • 250 г маргарину або вершкового масла
  • 100 г нежирної сметани
  • 500 г абрикосів
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 ч.л. соди, погашеної оцтом

Рецепт приготування:

  1. Охолоджене масло або маргарин натріть на тертці.
  2. Яєчні жовтки збийте з цукром до його розчинення.
  3. Додайте сметану, гашену соду і просіяне борошно.
  4. Замісіть тісто, скачайте його в кулю і покладіть у морозильну камеру щонайменше на годину. Можна приготувати тісто заздалегідь, а спекти пиріг вже наступного дня.
  5. Абрикоси помийте, наріжте або подрібніть блендером на пюре. Додайте цукор.
  6. Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину натріть на деко, викладіть зверху абрикоси з цукром, зверху натріть тісто.
  7. Випікайте при 220 градусах до золотистої скоринки і готовності.
  8. Перед подачею тертий пиріг з абрикосами потрібно остудити.

Дивіться відео, як приготувати кіш із черешнею і мигдалем за рецептом Григорія Германа:

Реклама

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами малинового варення на зиму.