Теплий салат з креветок і кабачків від Джеймі Олівера

29 липня 2019, 09:00
Цей смачний і корисний салат готується лише за 15 хвилин

Салат з креветок і кабачків.

Теплий салат зі смажених креветок і кабачків за рецептом "Голого шефа" цілком може замінити повноцінний обід. Імбирно-лаймовим заправка надає йому свіжий і незвичайний смак.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату:

Реклама

Для приготування цієї літньої страви обирайте зовсім крихітні молоді кабачки – розміром з огірок. Важливо не перетримати овочі на сковороді, щоб вони залишалися хрусткими.

Салат з креветок і кабачків від "Голого шефа"

Складові:

Реклама
  • 20 середніх креветок
  • 10 кабачків-бебі
  • 6 столових ложок соняшникової або горіхової олії
  • цедра і сік 2 лаймів
  • 1 столова ложка свіжого імбиру, натертого
  • 2 свіжих червоних перцю чилі без насіння, подрібнених
  • 1 невелика жменя кінзи і м'яти
  • 2 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом солі

Рецепт приготування: 

  1. Почистіть креветки і видаліть кишкову вену.
  2. Розігрійте сковороду на середньому вогні.
  3. Кабачки помийте і наріжте дуже тонкими скибочками. Помістіть їх у миску.
  4. У гарячу сковороду додайте олію, потім креветки, цедру лайма і імбир. Обсмажте, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин, поки креветки не придбають золотистий відтінок.
  5. Зніміть з вогню і дайте постояти 30 секунд. Додайте кабачки, сік лайма, чилі і рубану зелень. Ви можете збільшити або зменшити кількість перцю на свій смак.
  6. Полийте салат соєвим соусом і добре перемішайте, а потім перекладіть на тарілки і відразу ж подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також писали, як зробити запіканку з кабачками