Табуле: готуємо східний салат з кускусу та овочів

20 серпня 2020, 17:31
Цей ароматний і ситний салат стане повноцінним обідом або вечерею влітку

Салат з кускусу та овочів

Салат табуле можна назвати наймоднішою і найпоширенішою стравою східної кухні. Він готується з кускусу, булгуру або кіноа, подрібненої зелені, помідорів, огірків і солодкого перцю. Заправляється табуле оливковою олією з лимонним соком.

Табуле з кускусу

Реклама

Салат з кускусу та овочів

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 150 ккал на 100 г

Інгредієнти на 2 порції:

  • 0,5 склянки кускусу
  • 2/3 склянки води
  • 1 огірок
  • 1 помідор
  • По 0,5 шт. червоного, зеленого і жовтого болгарського перцю
  • По 5 г свіжої петрушки, кінзи, базиліка, кропу, м'яти
  • 2-3 зубчики часнику
  • 0,5 шт. лимона
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Залити кускус гарячою водою і залишити на 5 хвилин. Або ж залити водою і готувати на сковороді протягом 5 хвилин, помішуючи.
  2. Зелень нарізати дуже дрібно, додати до неї сік з половинки лимона і оливкову олію, видавити часник, посолити – вийде заправка для салату. За бажанням замість оливкової олії можна додати білий бальзамічний оцет.
  3. Овочі нарізати дуже дрібно, додати до них готовий кускус, перемішати, полити заправкою, ще раз перемішати, прикрасити гілочкою петрушки. Подавати салат холодним.

Корисна порада

Щоб кускус був красивого кольору, можна додати трохи куркуми.

Дивіться відео, як приготувати турецький салат з булгуру та овочів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солодкий кускус з горіхами та сухофруктами, а також ділилися рецептом літнього салату з винограду, інжиру і сиру.