Спагеті аліо і оліо: рецепт класичної неаполітанської пасти

8 жовтня 2020, 11:06
Готуємо швидку італійську пасту з часником і сиром

Паста з часником

Спагеті аліо і оліо – традиційна страва неаполітанської кухні. Ця паста готується з великою кількістю часнику. Як правило, до страви додається гострий перець, петрушка, а також сир (пармезан або пекоріно). Такий рецепт дуже зручний, коли потрібно швидко приготувати що-небудь на вечерю.

Паста з часником

Реклама

Паста з часником

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 219 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 200 г спагеті або капеліні
  • 1 головка часнику
  • 2 шт. чилі
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. панірувальних сухарів
  • 70 г твердого сиру
  • Зелень
  • Сіль

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відваріть пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці.
  2. Розігрійте сковороду з оливковою олією.
  3. Дрібно порубайте очищений часник. Закиньте його в сковороду.
  4. Один перець чилі дрібно порубайте, другий залиште цілим. Додайте в сковороду.
  5. Потім додайте в сковороду хлібні крихти. Трохи обсмажте. Влийте ополоник води з каструлі з пастою.
  6. Додайте пасту без рідини в сковороду. Посипте чорним перцем і дрібно посіченою зеленню.

Як подавати страву

Посипте гарячу пасту тертим пармезаном і подавайте.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пасти з лисичками і сиром, а також ділилися рецептом спагеті а-ля путанеска.