Спагеті а-ля путанеска: покроковий рецепт від Григорія Германа

2 жовтня 2020, 08:56
Рецепт легкої італійської пасти з помідорами, рибою і часником

Рецепт пасти з оливками та рибою

Батьківщина пасти а-ля путанеска – Неаполь. Цю неймовірно ароматну страву готують зі спагеті, томатів, часнику, оливок і каперсів.

В оригінальному рецепті в соус додають анчоуси, але Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", запропонував замінити їх на демократичнішу кільку. Покроковий процес приготування страви дивіться нижче.

Реклама

Паста а-ля путанеска

Рецепт пасти з оливками та рибою

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 175 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 3 зубчики часнику
  • 200 г спагеті
  • 3 помідори
  • 80 мл оливкової олії
  • 1 банка оливок
  • 1 ст.л. каперсів
  • 100 г твердого сиру
  • 100 мл білого сухого вина
  • 100 г анчоусів або кільки
  • Петрушка
  • Орегано
  • Сіль
  • Цукор

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Довести підсолену воду до кипіння, додати спагеті. Варити 10 хвилин.
  2. Часник дрібно порубати, подрібнити томати.
  3. Розігріти сковороду з олією. Додати часник, злегка обсмажити, потім всипати помідори.
  4. Додати оливки (можна різних кольорів) і каперси. Влити біле сухе вино.
  5. Додати рибу, орегано і цукор.
  6. Спагеті процідити і додати в соус, перемішати.
  7. Подавати, прикрасивши нарізаною петрушкою і сиром.

На замітку

Оливки можна використовувати цілі – з кісточкою або без, а можна їх подрібнити.

Детальніше – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вегетаріанську пасту з баклажанами і помідорами, а також ділилися рецептом тальятеле з лисичками і сиром.