Рецепт пасти з оливками та рибою
Батьківщина пасти а-ля путанеска – Неаполь. Цю неймовірно ароматну страву готують зі спагеті, томатів, часнику, оливок і каперсів.
В оригінальному рецепті в соус додають анчоуси, але Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", запропонував замінити їх на демократичнішу кільку. Покроковий процес приготування страви дивіться нижче.
Паста а-ля путанеска
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 175 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 зубчики часнику
- 200 г спагеті
- 3 помідори
- 80 мл оливкової олії
- 1 банка оливок
- 1 ст.л. каперсів
- 100 г твердого сиру
- 100 мл білого сухого вина
- 100 г анчоусів або кільки
- Петрушка
- Орегано
- Сіль
- Цукор
Спосіб приготування:
- Довести підсолену воду до кипіння, додати спагеті. Варити 10 хвилин.
- Часник дрібно порубати, подрібнити томати.
- Розігріти сковороду з олією. Додати часник, злегка обсмажити, потім всипати помідори.
- Додати оливки (можна різних кольорів) і каперси. Влити біле сухе вино.
- Додати рибу, орегано і цукор.
- Спагеті процідити і додати в соус, перемішати.
- Подавати, прикрасивши нарізаною петрушкою і сиром.
На замітку
Оливки можна використовувати цілі – з кісточкою або без, а можна їх подрібнити.
Детальніше – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вегетаріанську пасту з баклажанами і помідорами, а також ділилися рецептом тальятеле з лисичками і сиром.