Сливовий пиріг "Капучино": рецепт незвичайної осінньої випічки

10 вересня 2020, 15:57
Чудовий сливовий пиріг від відомої фуд-блогерки Зоряни Івченко

Сливовий пиріг "Капучино"

Цей осінній пиріг схожий на найніжніший чізкейк з тонким вершково-кавовим смаком і ароматом. Шматочки соковитих слив надають десерту приємну кислинку. Метушні з таким пирогом небагато, продукти дуже прості і доступні, а результат – вище всяких похвал.

Сливовий пиріг "Капучино"

Реклама

Сливовий пиріг "Капучино"

Час приготування:

  • 1,5 години

Калорійність:

Реклама
  • 203 ккал на 100 г

Складові:

  • 250 г борошна
  • 800 г слив
  • 750 г сиру
  • 5 яєць
  • 110 г цукру
  • 125 г вершкового масла
  • 80 г меленого мигдалю
  • 150 мл жирних вершків
  • 5 ст.л. розчинного капучино
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 0.5 ч.л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • Цукрова пудра – для прикраси

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Для приготування тіста борошно необхідно змішати з меленим мигдалем, розпушувачем і дрібкою солі. Додати 60 г цукру і 125 г холодного вершкового масла, порізаного дрібними кубиками. Порубати все в крихту, додати 2 яйця і замісити тісто.
  2. Розкачати його тонко на посипаній борошном поверхні і викласти в глибоке деко 20 х 40 см. Прибрати деко з тістом в холодильник на півгодини.
  3. Тепер приготувати сирну начинку. Для цього розчинити порошок для приготування капучино в 4 столових ложках окропу і злегка остудити. Потім 3 яйця збити з 50 г цукру до білого кольору. Додати сир, крохмаль і каву.
  4. Вершки збити до м'яких піків і акуратно підмішати до сирного крему.
  5. Нагріти духовку до 200 градусів. Вийняти з холодильника деко з тістом і часто наколоти виделкою, щоб при випіканні корж не вигинався.
  6. Зверху викласти сирну начинку, а на неї – половинки вимитих слив без кісточок зрізами вниз. Випікати пиріг 40 хвилин.

Як подавати пиріг

Остудити в формі і розрізати на шматки. Посипати цукровою пудрою і подавати до чаю або кави.

Дивіться відео, як вибрати сир на ринку і в магазині:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового пирога з корицею, а також розповідали, як зробити сливовий мармелад.