Вершкове желе з полуницею: простий рецепт літнього десерту

28 травня 2019, 16:28
Желе з ягодами від Даші Малахової

Літню вечерю часто хочеться завершити якимось освіжаючим десертом. А желе – найсмачніший і найлегший десерт, який тільки можна уявити.

Дивіться відео, як приготувати сметанне желе з сиром і ягодами:

Реклама

Ми розповімо, як зробити желе з вершків з полуницею. Воно готується дуже просто, але його смак вас неодмінно потішить. Полуницю в рецепті можна замінити малиною, вишнею або чорницею.

Вершкове желе з полуницею

Складові:

Реклама
  • 250 г полуниці
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. ложки желатину
  • 3 ст. ложки цукру
  • 50 мл холодної води (для замочування желатину)
  • 100 мл гарячої води

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Желатин залийте холодною водою і залиште для набухання. Залийте гарячою водою і розведіть.
  2. Влийте вершки і нагрівайте, не доводячи до кипіння. Всипте цукор і перемішайте, щоб він повністю розчинився.
  3. Полуницю розріжте і викладіть в креманки. Залийте вершковою сумішшю і поставте в холодильник на кілька годин, щоб желе повністю застигло.

Порада: Нарізану полуницю можна також викласти в пласку ємність, залити вершками з желатином і дати застигнути. Готове желе нарізати кубиками і подавати як цукерки.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати вершкове желе з шампанським. "Сьогодні" також ділилися рецептом мандаринового желе з горілкою від Даші Малахової.