Солодкий перець: чому варто включити його в своє меню

4 вересня 2020, 11:52
З усього розмаїття українські гурмани віддають перевагу червоним і жовтим плодам

Вересень – один з останніх врожайних місяців в році, і цим необхідно скористатися. На початку осені в самому розпалі сезон солодкого перцю. Його можна купити в будь-якому супермаркеті, але на ринках овочі більш стиглі, свіжі і смачні. Там можна відволіктися від безликих полиць і поспілкуватися з фермерами і продавцями, які знають про свій товар все і допоможуть з вибором.

Як вибрати перець на ринку: поради продавця

Реклама

На ринку ми знайомимося з продавщицею Ніною. Вона сама вирощує і продає солодкий перець. Жінка пропонує цілих дев'ять сортів: від звичайного болгарського до кубічного. В першу чергу вони відрізняються товщиною стінки. Ціни – від 20 до 35 гривень за кілограм.

Солодкий перець (болгарський) годиться і в салати, і в запеченому вигляді

Купуючи овочі, дивіться на їхній зовнішній вигляд: не повинно бути плям, тільки рівний колір. Мацайте і перевіряйте пружність. Нюхайте – запахи вас не підведуть.

Реклама

Читайте також:

Але якщо продавці можуть розповісти про якість та смак продукту, про його користь краще дізнатися у дієтолога. Фахівці з харчування стверджують, що солодкий перець варто включити в своє меню.

Чим корисний солодкий перець

Реклама

Червоний перець багатий лікопіном, вітамінами А і С. Він корисний для очей, серцево-судинної системи, підвищення імунітету. Зелений перець містить фолієву кислоту, знижує ризики онкозахворювань, атеросклерозу і хвороб судин. У жовтому багато бета-каротину, калію, заліза. Ці мікроелементи покращують зір, роботу нирок і нервової системи.

Рекомендована порція – не більше 100 г в день. Їсти овоч краще в свіжому вигляді – так засвоюється більше вітаміну С. Також можна вживати перець на грилі і тушкований перець.

Рецепт салату з перцю в азіатському стилі

Відомий шеф-кухар Андрій Брачун не уявляє авторських страв без солодкого перцю. Кулінар розповів, що найчастіше його використовують в азіатській кухні, і поділився покроковим рецептом гарячого салату, який часто готує для гостей в ресторані.

Салат із солодкого перцю

Для початку слід нарізати перець не дуже дрібною соломкою. Поки гріється глибока сковорода, замаринувати м'ясо. Для салату кухар радить вибирати телятину або курячі стегенця. Нарізані шматочки потрібно залити соусом кімчі, олією і посолити.

Овочі занурити в гарячу олію на дві хвилини, щоб вони залишалися аль денте – хрусткими, але в водночас обсмаженими при високій температурі.

До овочів підходять соєві паростки. Їх можна замінити будь-якими іншими: з квасолі або пшениці. Вони потрібні для балансу, щоб у салату був більш гармонійний смак.

Додайте до овочів м'ясо. Ще кілька хвилин обсмажуйте – і салат готовий. Подавати його можна на рисових чипсах, посипати кунжутом або горіхами.

Поки ще не закінчився сезон, обов'язково включіть солодкий перець в своє меню.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити заготовки з перцю на зиму, а також ділилися рецептами незвичайних страв з перцю.